Најновије

ВУЛИН: Српска увек може да рачуна на подршку и помоћ Србије (ВИДЕО)

Без обзира где живели, Срби јесу и морају да буду једно, то нам намеће наше порекло, историја, култура, цивилизација и наша потреба да се изборимо за опстанак, изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Вулин са Додиком (Фото: mod.gov.rs)

Према његовим речима,Срби, без обзира где живе, само ако су једно, могу да се надају да ће једном и заувек решити своје национално питање и да ће заиста опстати у овом суровом свету када су у питању народи који нису превише бројни, али народи који имају велику историју.

"Република Српска је била, јесте и биће један од наших приоритета. Република Српска је била, јесте и биће један од спољнополитичких приоритета Републике Србије и биће увек простор на коме ће Република Србија показивати колико је спремна да помогне, колико је важно како живе Срби без обзира где они живели. Република Српска увек може да рачуна на подршку и помоћ Републике Србије", рекао је у понедељак вече Вулин на манифестацији Дани Републике Српске.

Министар је додао да Република Српска треба да зна да што Србија буде била снажнија, стабилнија и сигурнија, то ће и Република Српска бити снажнија, стабилнија и сигурнија, јер, како каже "то једно без другог не иде".

"Као што нећемо дозволити нове ''Олује'', као што нећемо дозволити никакве нове погроме и нове Јасеновце, тако ћемо учинити све да Република Српска и Србија и читав наш регион живе у миру и стабиности. Република Србија признаје и поштује интегритет и суверенитет Босне и Херцеговине, уосталом ми смо чувари Дејтонског споразума, а Босна и Херцеговин је настала у складу са тим споразумом. Република Србија поштује Босну у датим границама и очекује и тражи да се у Босни и Херцеговини живи и одлучује у складу са вољом два ентитета и три народа", рекао је Вулин.

Он је нагласио да у домену рада министарстава одбране Србије и Српске никада није било боље и никада није било више конкретних активности.

"Никада више новца Министарство одбране Републике Србије није улагало у одбрамбену индустрију Репулике Српске и наставићемо то да радимо", додао је министар.

Дани Републике Српске у Србији трајаће до 8. септембра и имаће укупно 25 програма реализованих у 19 градова и општина у Србији у 35 извођења.


Лазански ућуткао усташе за сва времена и открио потресне детаље из Јасеновца. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА