Најновије

Државнички чин враћање војног рока

Председник Републике Србије Александар Вучић је најавио обнову редовног служења војног рока. Та вест је изазвала буру у једном делу друштва, праћено са салвом увреда и напада на ту идеју и његовог предлагача.

Mиша Вацић (Фото: Јутјуб)

Пише: Миша Вацић, председник Српске деснице

Председник Републике Србије Александар Вучић је најавио обнову редовног служења војног рока. Та вест је изазвала буру у једном делу друштва, праћено са салвом увреда и напада на ту идеју и његовог предлагача. Српска десница у свом програму има обавезно служење војног рока, и стога је најприродније да свесрдно подржим ову иницијативу председника. Не само подржим већ апелујем да буде што пре. Није то питање само државне и националне безбедности, подизања борбене спремности становниства за случај не дај Боже било каквих напада од споља, као што није ни само ствар повећања физичког здравља нације, успостављања дисциплине и одговорности код младих, обавезно служење војног рока је вишеструко корисна ствар.

Само врло лоша власт, као што је била ненародна власт режима Бориса Тадића, која се плашила свог народа и која је укинула редовно служење војног рока, услед великих народних побуна фебруара 2008. око Косова, октобра 2010. око параде педера, 2011.на северу Косова барикаде, „жути“ су знали да их народ не воли и зато су га и „разоружали“, плус да окалшају страном фактору који жели Србију на ногама, па кад већ има марионетску владу, да онда и народ буде неспреман на било какав отпор страном завојевачу.

Укидање војног рока вло лоша ствар, јер ако разоружате грађанина власт може да ради шта хоће. Једино чега се лоша власт може плашити је грађани који умеју да рукују оружијем. Управо је грађанска војска једно од наслеђа француске револуције. Уз братство, слободу и једнакост, наоружан народ као отпор отуђеној од народа политичкој олигархији је предуслов за мир и демократију. Како данашњи председник Републике сам ужива поверење од 55% грађана, он нема бојазни да се брине обиченог народа, већ као прави домаћин и газда своје земље, он се брине о заштити свог домаћинства, о заштити својих грађана и наше републике. Дакле управо је враћање редовног служења војног рока највећи чин стабилности демократије и подизања опште безбедности друштва.

Један од темеља и слободе у америчкој револуцији је управо наоружан народ, стога је и у сам устав САД и то као чак 2.амандман унето право да слободни грађанин може поседовати и носити оружије, чак и аутоматске пушке. Наравно ми као држава смо још далеко од тог степена слободе и остварења личне и националне заштите. Али озбиљан напредак у подизању сигурности је враћање војног рока. За почетак да опет као некада млади нараштаји уче о руковању оружијем, злу не требало и макар га никад не употребили, велика је ствар када целокупно становништво је обучено и физички спремно да у одбрани отаџбине и слободе га употреби. Баш је и отац америчке нације рекао: „када влада одузима грађанима право да носе оружије, гражани постају дужни да одузму владино право да управља“. Управо се то десило ДС- у, 2011.укинуто редовно служење војног рока, 2012. је ДС отишао у политичку историју, где ће се с обзиром на деобе којима је подложан заувек и налазити. Док данашњи председник републике, по изборним резултатима слободно можемо рећи први озбиљни државник савременог доба српске нације, јер иза њега не стоји само његова партија СНС, већ га као председника подржавају и СПС, ПУПС, СНП, СДП, ЈС, ПС, и многи други па и моја Српска десница, враћа свом народу право да може да научи да рукује оружијем и да верно служе у одбрани своје земље.

Стога председниче пожури, Срби су спремни и гладни да служе својој Србији.

Kaко је портпарол Српске деснице Ивана Борић одговорила Чедомиру Јовановићу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Aкција Српске деснице против Саше Јанковића.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА