Најновије

ПОДОФИЦИРУ ДОЈАДИЛО: Напуштам војску да сачувам образ! Од војника праве модерне робове!

Заставник Радојица Јашовић, који је донедавно служио у касарни у Горњем Милановцу, после 23 године активне војне службе дао је отказ тврдећи да то чини због катастрофалне ситуације у Војсци Србије.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

"Након непуних 23 године ефективног рада у Војсци не желим више да будем део оваквог система који од војника, како стоје ствари, већ дужи низ година покушава да направи модерне робове, односно припаднике који не треба да мисле својом главом већ да немо и без поговора извршавају наређења команданата који се понашају као да су команданти своје приватне војске и који сматрају да од војника и старешина може да тражи и да раде баш све што им падне на памет, јер 'боже мој', ми смо потчињени и дужни смо да поштујемо наређења", стоји на почетку захтева за престанак професионалне службе упућеног 28. августа на адресу Војне поште 2143 у Горњем Милановцу.

Јашовић без длаке на језику објашњава и због чега је "кап прелила чашу".

- Не желим да будем део система где се подофицири претварају у обичне војнике и раде њихове послове: косе, грабе, скупљају сено, где је битнији исправан тример за кошење траве него моторно возило за превоз људи, где постоји стални ризик да се деси ванредни догађај са најтежим последицама, где се не поштују одлуке и решења војнолекарских комисија, где су присутни стални притисак, тензије, мобинг...- рекао је.

У крајње емотивном писму, некадашњи припадник Војне полиције који је због здравствених проблема 2006. пребачен на место референта за транспорт, поставља питање и да ли су Србији потребни војници само онда када се гине, а у супротном су "нико и ништа".

- Да ли се господо, високи официри запитате ко ће бранити земљу кад опет затреба, када се овако понашате и "бринете" о људима, а то заборављате, преко својих леђа претурили ратове деведесетих, избеглиштво, НАТО агресију, жртвовали и себе и своје породице и све што су имали - изјавио је. 

"Све је пука истина"

Након што је предао захтев, овај заставник је на свом Фејсбук профилу обавестио пријатеље да више није део система ВС.

"Тешка срца сам се одлучио на овај чин после 23 године рада у војсци, али у војсци има доста оних који нас својим потезима и нељудским понашањем терају на овакав потез... На сваком од нас је избор, а ово је мој избор и стојим иза сваке написане речи у свом захтеву за престанак службе јер је све пука истина", навео је Јашовић који је свој пост завршио са "Живела Србија".

Прочитајте ОВДЕ какав се то хаос дешава на улицама Сарајева.

Извор: Vesti. online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПРЕДСЕДНИК ВОЈНОГ СИНДИКАТА Антић: Вулин не прима војнике, а прима коње!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА