Најновије

УГЉАНИН ПОНОВО ГУРА ПРСТ У ОКО СРБИЈИ РИК-у поднета прва бошњачка листа, носилац најавио...

Прва бошњачка листа предала је данас Републичкој изборној комисији (РИК) потписе 1.250 бирача окупљених око Групе грађана Самоопредељење за учешће на изборима за чланове националних савета националних мањина, а носилац те листе, Сулејман Угљанин, је искористио прилику за уобичајену критику власти и најавио оснивање бошњачке државе.

Угљанин (фото: Јутјуб)

Он је поновио тврдњу да су права Бошњака у Србији угрожена и најавио да ће БНВ, чији је он актуелни председник, заједно са Националним саветом Албанаца поднети жалбу Уставном суду због два, летос усвојена, закона о националним мањинама која, како тврди, смањују постојећа права мањина.

- Ако Србија жели да укњижи Санџак, мора да "укњижи" и призна бошњачку мањину као народ, а мора и да разговара са нама о будућој заједничкој држави - рекао је Угљанин и додао да предстојеће изборе за националне савета мањина види као изборе за бошњачку народну скупштину.

Према његовим речима, листа ће се борити за своју државу, јер Бошњаци сада живе у држави која је, како је навео, "званично прогалшена кривом за геноцид над Бошњацима", али и за убијање Бошњака у Кукуровићима.

- С обзиром на то да Србија није санкционисана за те злочине, она данас има две "лиценце" за истребљивање Бошњака - оценио је Угљанин који је, како је рекао, био и један од оснивача БНВ 1991. године, након што је земља коју су Бошњаци волели, чували, нестала.

Угљанин је рекао и да Бошњаци желе државу у којој ће се осећати слободно.

- Не желимо државу у којој ће се изрицати више казне за погрешно паркирање, него за убијање Бошњака - рекао је Угљанин, који је у више наврата био у власти, између осталог, и министар у Влади Србије.

Иначе, рок за подношење изборних листа истиче 19. октобра у поноћ.

Националне савете директно ће бирати 18 националних мањина - албанска, ашкалијска, бошњачка, бугарска, буњевачка, влашка, грчка, египатска, мађарска, немачка, пољска, ромска, румунска, русинска, словачка, словеначка, украјинска и чешка.

Према календару, укупни резултати избора за чланове националних савета националних мањина биће објављени 8. новембра, а увид у материјал биће могућ до 9. новембра у поноћ.

ОВДЕ погледајте шта је рекао Тачи да је једино о чему ће се преговарати у Бриселу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зукорлић о Угљанину и Љајићу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА