Најновије

Вучићева шарена лажа у Грделици: Ево шта је истина о уклањању брда

После обрушавања потпорног зида на Коридору 10, биће срушено и цело брдо, најавио је председник Србије Александар Вучић. - Руше брдо, да помере земљу комплетно на другу страну, јер и то што се до сада није срушило, сада видимо и очигледно је да ће се срушити - поручио је шеф државе, а грађевински инжењер из Ниша Данијел Дашић је такву мисију оценио скоро као немогућу, а доказ су просте рачунске операције.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- То је 25 милиона кубних метара, а под претпоставком да камион однесе десет кубика у року од четири минута, то је 360 тура дневно, односно 7.000 радних дана или 20 година - појашњава Дашић за "Вести" и додаје да повећањем броја машина и уз рад 24 сата дневно, извођење радова може да се скрати, али никако до краја године.

Додаје и да је питање како истоварити то брдо на другу страну када је и тамо брдо, па каже да би толико земље могло да се премести само у Бор или неки рудник где су огромне рупе од копања руде.

- Та прича о брду добро звучи масама, а из стручног угла гледано делује као дечја игра, ајде да правимо замак од песка на три спрата - каже он.

Дашић напомиње да ће радови још поскупети, мада је њихова цена до сада дуплирана, а рок три пута продужен. Пита и зашто само инжењери да буду одговорни за обрушавање, а не и они који су то потписали.

- Где су ту министарка грађевине Зорана Михајловић, па бивши и садашњи директора Коридора Србије Дмитар Ђуровић и Зорана Бабића - пита Дашић уз напомену да је источни крак скупљи 24 милиона евра, а рокови пробијени.

Лекција здравог разума

Кућа Мирославе и Драгољуба Цакића гледа на брдо, а поводом најава о рушењу он каже да је мислио да ће завршити посао док је жив, "али тешко".

- Ако померају цело брдо нема да се заврши. Две године су изгубили то градећи и оно опет отпадне. То је огромна количина да се помери толико брдо, али они боље знају - кажу Цакићи за Н1, а Дашић сматра да су ови "дека и бака дали лекцију здравог разума људима који раде без разума".

Moмчило Селић запалио Србију позивом на побуну који можете видети ОВДЕ.

Извор: Vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драган Петровић жестоко критикује актуелну власт.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА