Најновије

ПУТИН ЖЕСТОКО ОДБРУСИО ЕРДОГАНУ! Турски председник изнео шокантну идеју, а онда је Рус издоминирао! (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је сагласан са позивом да сви терористи у Сирији спусте оружје, али је рекао да је против предлога свог турског колеге да се у Идлибу уведе примирје, нагласивши да учесници самита не могу да одговарају за терористе и за припаднике оружане опозиције, јер они не учествују у преговорима.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

- Овде нема представника оружане опозиције, а тим пре ни представника Нусра фронта или ИД. Сматрам да је турски председник Реџеп Тајип Ердоган прилично у праву, примирје би било добра ствар, али ми не можемо за њих да кажемо да ће престати да пуцају или да користе дронове са бомбама - рекао је Путин. Он је истакао и да је главни задатак тренутно да се избаце милитанти из Идлиба, јер њихово присуство представља највећу претњу за сиријске грађане у том региону.



- Наш заједнички и безусловни приоритет је коначна ликвидација тероризма у Сирији. Недавно је уз подршку руске авијације успешно ослобођена целокупна југозападна територија земље – прецизирао је руски председник. Према његовим речима, недопустиво је да се терористима, под изговором да се тиме штите цивили, пружа подршка у повлачењу пред нападима, као и да се наноси штета сиријској армији. 

- Како се чини, управо су на то и усмерени покушаји да се инсценира да сиријске власти употребљавају хемијско оружје. Имамо необориве доказе да се терористи припремају за такве операције, за такве провокације - рекао је Путин. 


Он је додао да је у вези с тим информисао турског и иранског колегу о раду Русије у оквиру Савета безбедности Уједињених нација и Организације за забрану хемијског оружја. Путин је изразио наду и да ће се у догледној будућности створити услови за масовни повратак сиријских избеглица, као и да Русија улаже велике напоре како би се то постигло. Сиријска армија у овом тренутку нема контролу над територијом Идлиба. Тамо се налазе борци наоружане опозиције, као и терористи разних организација, који периодично нападају положаје сиријских владиних снага. Раније је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков изјавио да, према наводима независних извора, терористи организације Хаџат Тахрир ал Шама припремају провокацију како би оптужили Дамаск за примену хемијског оружја против цивила у Идлибу.

На северу Сирије уведен полицијски час. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трилатерални самит о Сирији и ситуацији у Идлибу одржава се у Техерану. Присуствују лидери три војне силе: Руске Федерације, Исламске Републике Иран и Републике Турске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА