Најновије

ТУРСКА СПРЕМА ЕВАКУАЦИЈУ ЏИХАДИСТА ИЗ ИДЛИБА! Ево каква ће бити судбина Хаџат Тахрир ал Шама!

У покушају да избегне масовне људске жртве у случају великог напада сиријских владиних снага, Турска је израдила план који би омогућио милитантима сигуран пролаз из северозападне покрајине, извештава дневни лист Дејли Сабах.

Турска војска (Фото: Правда)

Према плану, који је представио турски председник Реџеп Тајип Ердоган током састанка са својим руским и иранским колегама у Техерану, како би разговарали о рату у Сирији и евентуалној војној офанзиви за преузимање побуњеничке енклаве Идлиб, 12 наоружаних група, укључујући и џихадисте Хаџат Тахрир ал-Шама, предали би своје оружје.

Тада ће борци бити евакуисани у безбедну зону под надзором тзв. “умерене опозиције”, под условом да предају своје оружје коалицији милитантних група подржаних од стране Анкаре, пише у листу без откривања извора.

Страним борцима би се дозволило да се врате у своје земље, али групе које би одбиле да се разоружају и напусте Идлиб постале би мета противтерористичких операција. Турска ће затим обучити милитантне снаге како би осигурала безбедност у покрајини, баш као и у другим сиријским регијама под контролом бораца под заштитом Анкаре.

У страху да би велики напад на Идлиб могао да изазове "катастрофу" и доведе до великог броја избеглица, Турска је протеклих недеља интензивно преговарала са Русијом.

Руси разбијају џихадисте у Идлибу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски авиони бомбардују Идлиб док турске снаге премештају трупе према сиријској граници

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА