Најновије

КРВАВИ ОДГОВОР: Иран ракетама сравнио седишта курдских снага у граду Која! (ВИДЕО)

Иранске ракете су 8. септембра погодиле седиште две иранске курдске опозиционе странке, Курдистанске демократске партије Ирана и Демократске странке иранског Курдистана у северном ирачком граду Која.

Напад ракетама Ирана на Курде (Фото: Твитер/принтскрин)

КДПИ је рекао да је ирански напад био усмерен на конференцију коју је водила странка и оближњи избеглички камп. Према курдској групи, 11 људи је погинуло, а до 30 људи рањено. Курдски активисти открили су да је већина жртава била чланови и званичници КДПИ и ПДКИ.

У међувремену, Бабак Тагвае, ирански аналитичар одбране, рекао је да су у нападу на курдске странке у Који кориштене и прецизно вођене артиљеријске ракете Зелзал и неутврђени тип беспилотних летелица. Ракете су наводно лансиране од стране Исламске револуционарне гарде (ИРГЦ) из велике базе у јужном делу Ирана.

Неколико иранских активиста рекло је да је напад био одговор на недавни напад ПДКИ, у којем је убијено неколико припадника граничне полиције Ирана. ПДКИ и КДПИ су планирали да покрену више напада у предстојећим данима, кажу активисти.

Ирански напад је послужио и да се покаже сила и порука непријатељима земље, поготово што су ракете погодиле своје циљеве са импресивном прецизношћу.

Прочитајте ОВДЕ колико су Руси убили терориста у Сирији током три године.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашњи извештај са сиријских ратишта.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА