Најновије

ВУЧИЋЕВА ПОСЕТА ПОКАЗАЛА СУРОВУ РЕАЛНОСТ: Срби на Косову и Метохији...

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је посета председника Александра Вучића показала сурову реалност, а то је да је положај Срба на КиМ неподношљив.

Тзв. Косовска полиција (фото: Синхуа)

Он је додао да постоје две потпуно другачије позиције, то су север и Срби који живе у енклавама, односно на југу покрајине.

Казао је да не може да се сложи са оценом косовских власти да се народ код Бања спонтано окупио и додао да су њих окупили они којима је сметао први дан посете председника Србије Александра Вучића КиМ. 

"Мислим да је све ово контрапродуктивно за косовску страну и показали су са каквим се све проблемима Срби који тамо живе сусрећу, јер то је део њиховог свакодневног живота", казао је Дачић. 

Он је за ТВ Пинк казао да је председник Вучић на Косово и Метохију отишао као весник мира, да промовише мир, стабилност, поверење, промовише потребу проналажења неког трајног решења за проблеме који су велики и истакао да они који не виде те проблеме могу данас на лицу места да се увере како то изгледа. 

Додао је да север никада није био део косовског система,. 

"Ту је ситуација значајно другачија него у другим срединама, где су сваког дана изложени проблемима, терањем да узму њихова документа, регистарске таблице", казао је Дачић. 

Навео је и да за 19 година, према подацима УНХЦР-а, се само 1,9 одсто Срба вратило на КиМ. 

Поводом образложења Велике Британије да се ситуација поправила и да расправе о Косову могу да се прореде на седницама СБ УН, Дачић је рекао: "Како је ситуација поправљена можемо да видимо данас".

ОВДЕ погледајте како је Вучић побегао са Косова и Метохије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шиптари у дивљачком налету уништавају српске споменике

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА