Најновије

ДОДИК ОДУВАО ПОМПЕА И НАТО! Много су нам рана нанели, војна неутралност је дефинитиван став РС!

РТРС преноси да је Додик у изјави Срни, коментаришући позив америчког државног секретара Мајкла Помпеа Председништву БиХ да прихвати национални годишњи програм за НАТО, Додик казао да је са тим писмом упознат из медија и да је брига Американаца за ситуацију у БиХ континуирана.

Додик (Фото: Јутјуб)

- Они покушавају да нађу било шта за шта би се могли закачити, али морају да се навикну да је наш став дефинитиван у том погледу. Република Српска је за војну неутралност и неулазак у било који војни савез - рекао је Додик.

Наводи се да је он поновио да је у погледу НАТО и Акционог плана за чланство став Српске и његов лично - приврженост Резолуцији Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности.

- Очекујем и од представника Српске у Савету министара да остану привржени Резолуцији Народне скупштине о војној неутралности. Свака врста друге одлуке била би против интереса Српске и довела би свакога ко би се понашао на тај начин у позицију да крши одлуке највиших органа Републике Српске -навео је Додик.

Он је додао да БиХ има оквир који се зове Партнерство за мир и сарађује са НАТО и да су, у том погледу, остварене многе заједничке активности, али да су нови захтеви који су испостављени нешто друго.

- Позивање на неке раније донете одлуке су потпуна конфузија. Ако су донете одлуке, зашто траже нове. У сваком случају нових одлука које подразумевају приближавање НАТО неће бити зато што Српска и српски народ, из разлога који смо раније објаснили, првенствено што нас је НАТО бомбардовао и што су нам нанели озбиљне губитке у људском и материјалном смислу, не може да прихвати чланство у том савезу - рекао је Додик.

Наводи се да је Додик оценио да ни Комисија за НАТО интеграције која се бавила овим питањем није завршила посао.

- Све је то конфузно. Позивање Помпеа на раније донету стратегију спољне политике БиХ коју је усвојио Младен Иванић није аргумент јер стратегија није правно обавезујућа - казао је Додик.

Вучић није добио највише одличје од Путина. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: Српска земља мира, добрих људи и слободе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА