Најновије

КУРТИ ПРОЗВАО ТАЧИЈА: Нек вам каже Рамуш, затвор у Хагу није лош! Имаће времена да се суочи са...

Лидер опозиционог Покрета Самоопредељење Аљбин Курти је у посту на свом Фесјбук профилу позвао Тачија да оде у Хаг и суочи се са Специјалним судом.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

У веома опширном посту, Курти сматра да би Тачи требало да оде у Хаг и да својим речима, аргументовано и са чињеницама одбрани, како каже, ослободилачку борбу припадника тзв. ОВК, Албанаца и да објасни косовску историју.

Лидер Самоопредељења сматра да би Тачи требало да се придружи десеторици команданата и припадника тзв. ОВК, који су већ добили позиве тог суда. 

Он је Тачија оптужио да је занемарио и издао сва постигнућа и успехе које је Приштина остварила захваљујући "жртвама албанског народа и ОВК, те помоћи међународних пријатеља". 

"Затвор није трагедија, а није ни смртоносан. Посебно овај у Хагу то није. Верујем да су вам Рамуш, Фатмир и Батони рекли: има ТВ, добра храна три пута дневно, рекреативне сале и безброј књига у богатој библиотеци. Нема у томе ничег лошег осим чињенице да ћеш имати времена да се суочиш са својом савешћу, коју више година немаш. Иди Хашиме", поручио је Курти. 

Он сматра да би Тачи требало да оде и због тога да не би предстао Косово, како каже, "руској геостратегији и тактици Србије". Курти пише и да се Косово не брани одузимањем севера и да верује, како каже, да Тачи није крив за рат, баш као и свака друга особа која се залаже за слободу. 

"Али верујемо да сте криви за лоше ствари које су нам дошле у миру у последње две деценије. Не дозволите да људи пате, не дозволите да Косово плати за ваше грехе. Иди Хашиме", навео је, између осталог Курти. 

С друге стране, косовски адвокат Тома Гаши изјавио да председник привремених приштинских институција неће моћи да избегне Специјални суд у Хагу, ако добије позив. Гаши је гостујући на РТВ Дукађини рекао да је Тачи раније рекао да ће се, ако буде позван, одазвати Специјалном суду. 

Сви знамо да у Специјалном суду нико нема имунитет. Међутим, Тачи не може добровољно да се одазове Специјалном суду, ако га тај суд није позвао", рекао је Гаши и додао да "ако Тачи буде мета Специјалног суда, добиће позив и он то не може избећи".

Прочитајте ОВДЕ све о паници на Косову.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Аљбин Курти блажа опција за Србе.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА