Најновије

АУ, КАКВО ВЕНЧАЊЕ! Младенци ће препричавати до краја живота! Једна монахиња је спасила весеље у последњи час! (ФОТО/ВИДЕО)

Јасмина и Марко из брдовитог села Страгари код Крагујевца венчали су се 10. јануара у манастиру Благовештење Рудничко, а овом свечаном чину претходила је потпуно неочекивана авантура

Шумадијско венчање у манастиру Благовештење Рудничко (Фото: Фејсбук/Opstina Stragari SRCE Sumadije)

Како је читав крај готово завејан, на црквени обред стигли су квадом! Превезла их је монахиња Ана! Бајковит долазак на венчање, младенаца и сватова, уским путем усред снежне идиле овековечио је пријатељ младенаца, Жељко Стевановић.

- Путеви су потпуно завејани, а на венчање се морало стићи. Монахиња Ана је превезла младенце тим мотором, који манастиру много значи. Имају на њему је плуг којим сами чисте снег од манастира према селу. Раније су мештани лопатама пробијали пут до њих - сведочи Жељко Стевановић из Страгара.

Јасмина и Марко Јевђенијевић заправо нису овако планирали своје венчање, кренули су аутом, али су сметови и снег на уском путу постали непремостива препрека. Сестра Ана није дозволила ни снегу да стане на пут онима који се воле и желе једно другом да се закуну на вечност пред Богом. Ни званицама снег није био препрека, па су до манастира пешачили завејаним путем.

После нетипичног пута до олтара уследило је типично шумадијско весеље.

Хиљаде евра даје за шминку и фризуру. За празник је оперисала капке. Погледајте ОВДЕ о коме је реч.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прича о манастиру Благовештење Рудничко

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА