Најновије

ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК ЗА МАКЕДОНИЈУ: Заев и без Албанаца има већину за измену устава и увођење новог имена државе!

Владајућа коалиција у Македонији има двотрећинску већину за изгласавање уставних амандмана о Преспанском споразуму и без подршке опозиционог покрета Албанаца БЕСА, Билала Касамија, пише скопски Независни весник.

Зоран Заев, премијер Македоније (Фото: Јутјуб)

Како наводи овај лист, ово је најновија информација која "кружи у кулоарима македонског парламента уочи почетка седнице". Ову вест није, међутим, објавио ниједан релевантнији медиј у Македонији. Седница парламента је два дана одлагана због неизвесности да ли ће владајућа коалиција са Зораном Заевим на челу моћи да обезбеди неопходну двотрећинску већину, односно 80 посланичких гласова.

Појединачно најутицајнија опозициона ВМРО-ДПМНЕ Христијана Мицкоског саопштила је раније да неће присуствовати седници парламента на којој ће бити усвојене уставне промене. Уколико амандмани буду усвојени данас, а након што Преспански споразум буде ратификован у грчкој скупштини, Македонија мења име у Република Северна Македонија. То би значило крај двадесет година дугог спора између Скопља и Атине и отварање врата Македонији за улазак најпре у чланство НАТО, потом и у ЕУ.

Иначе, током претходна два дана док су трајали преговори двотрећинској већини испред зграде парламента протестовали су грађани, којима су се оба дана придружили и представници ВМРО-ДПМНЕ.

Документ ЦИА леди крв у жилама. Руси оборили ванземаљску летелицу. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зоран Заев као гост у емисији “Отворено” на македонској “Телевизији 24”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА