Најновије

''ВУЧИЋУ, ПРЕДСТАВИ ПЛАН ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!'': Отворено писмо организатора "1 од 5 милиона"

Организатори протеста "1 од 5 милиона" упутили су данас отворено писмо председнику Александру Вучићу у којем од њега траже да престане да се понаша као "власник ове земље" и да грађанима Србије представи план за Косово и Метохију.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

Александре Вучићу, грађани Србије захтевају да буду упознати са планом за Косово и Метохију. Ако план немаш, изађи пред јавност и то саопшти, пише у писму организатора протеста, који је најављен и за сутра у 18 сати.

Ми смо адреса. Не Брисел. Не Вашингтон. Не Москва. Не Приштина. Са нама причај о томе, наводе у писму.

Осам година је прошло, откако си обећао да ћеш, кад дођеш на власт, поништити све што је било ко у вези са Косовом договарао, додаје се у обраћању Вучићу и истиче да је седам година прошло откако је на власти, а шест откако је "договорио и наметнуо Бриселски споразум".

Организатори протеста оцењују да је политиком Вучића држава Србија повучена са Косова.

"Док славиш победе од 5:0, твоје фабрике лажи покушавају да нас убеде да је слика победника лик српског судије који се заклиње на уставу државе Косово. И цариника у косовској униформи. Када си повукао српске институције са севера Косова, инсталирао си своје криминалце да господаре ничијом територијом", наводи се у писму Вучићу.

У писму указују да њих Вучић назива политичарима и заштитницима Срба и то оне, од којих поштени Срби беже и стиде се.

Зашто нам царине од 100 одсто уводи Влада у којој седе три твоја министра? Зашто су они и даље министри? Чиме се играш Александре Вучићу? Рекао си да твој план за Косово знају и у Москви, и у Вашингтону, и у Бриселу. Али да Срби нису спремни да га чују, пишу организатори протеста.

Они поручују Вучићу да Косово није његово.

Српска листа "Ђиласу и ортацима": Не говорите у име Срба на Косову и Метохији

Српска листа је данас позвала опозиционе лидере Драган Ђиласа, Вука Јеремића, Борка Стефановића и Бошка Обрадовића, да не говоре у име српског народа на Косову и Метохији, "нити да у уста стављају Космет", да би показали како тобоже брину о косовским Србима.

"Ко о чему, лопов о поштењу - то је најбољи опис онога што један од пет милионера, Драган Ђилас са својим ортацима Јеремићем, Стефановићем, Обрадовићем, скривајући се иза тобоже саопштења 'организатора протеста Један од пет милиона', упућује највећем и искреном борцу за Косово и Метохију, председнику Александру Вучићу", пише у саопштењу СЛ.

У тексту се додаје да "они који су нам 2011. поставили границу између Срба и Срба, између нас и наше браће, они који су нас сатанизовали исто тако питајући 'Колико нас кошта Косово?', они који су нас и нашу браћу хапсили и пребијали јер смо се борили против тих граница, они који су тада слали Жандармерију да бије Србе са Космета, Борко Стефановић, Вук Јеремић и Драган Ђилас, сада лажу народ Србије како они тобоже брину о Косову и Метохији и Србима на Космету".

Ови, како се наводи, "политички полтрони западних и албанских лобија", који су, када су одлучивали о нашој судбини, "једва чекали да нас продају, који су се радовали сваком новом признању тзв. независности Косова, који су пред Међународним судом правде постављали инфантилна питања чиме су желели да запечате судбину српског народа и чиме су заслужили највеће почасти у Приштини, сада желе да наставе тамо где су стали са распарчавањем Србије и личним богаћењем".

Шта је код Харадинаја изазвало највећу панику до сада, погледајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протест '’1 од 5 милиона'’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА