Најновије

ВУЛИН: Војска Србије у 2019. ће добити нове хеликоптере, тенкове и борбена возила пешадије

Војска Србије у 2019. години ће, као и у годинама пре и у свакој години после, бити ослонац своје државе, земље и народа, изјавио је вечерас министар одбране Александар Вулин, на пријему који је са начелником Генералштаба генерал-потпуковником Миланом Мојсиловићем организовао у Дому гарде поводом новогодишњих и божићних празника.

Вулин са војском (Фото: mod.gov.rs)

"Тешка је година пред нама, пуно је изазова. Стварају се паравојске, говори се о стварању велике Албаније. Много је оних који би волели да Србију виде малу, понижену и поражену", рекао је Вулин.

Вулин је истакао да је 2019. година у којој ћемо јачати, чувати мир и Србе где год да живе.

"Српско национално питање није решено и у 2019. години радићемо све да оно буде решено у миру, како треба и како заслужује један велики и храбри народ, који је довољно глава дао у безбројним и бескрајним ратовима које су започињали и тражили други, а он у њима учествовао зато што је живео на овом парчету земље", казао је Вулин.

Додао је да ће ово бити година јединства и слоге за све Србе, где год да живе, и схватања да ћемо српско национално питање решавати и решити само јединствени и сложни, не стидећи се свог Београда и чињенице да нико Србе не може да воли, чува и поштује колико њихов Београд и њихова Србија.

"Војска Србије ће дати свој допринос и у овом великом националном предузећу, као што је давала и кроз историју", рекао је Вулин.

Казао је да ће у 2019. процес јачања и обнављања Војске Србије, који је почео 2012, бити настављен и у многим стварима успешно приведен крају.

Он је навео да ће ове године Србија бити снажнија за нове борбене и неборбене хеликоптере, за нове тенкове и додао да очекује да ће бити склопљени споразуми о куповини беспилотних летилица.

Казао је да ће војска наставити да се развија и опрема по Пројекту 1500 и да ће сваки војник бити опремљен бољим и новијим наоружањем и новим униформама.

"Јака, сигурна и задовољна Војска Србије је у стању да чува мир. Само када имате моћну и организовану војску можете бити сигурни да ће мало ко, или нико, помислити да се са вама понаша и говори језиком силе", поручио је Вулин.

Истакао је да су војска и народ увек били једно, и као такви сигурни и непобедиви, додавши да ће тако ће бити и у 2019. години.

Пријему у Дому гарде присуствовали су министри у Влади, високи државни представници, представници верских заједница, чланови војно-дипломатског кора, припадници Министарства одбране и Војске Србије и бројне личности из јавног живота.

Свечаност су својим наступима употпунили Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије и Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички".

Приказан је и филм у продукцији Војнофилмског центра "Застава филм", који укратко представља најзначајније резултате Министарства одбране и Војске Србије у претходној години.

Како је Лазански спустио Хрвате прочитајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Министар Вулин: Позвао сам 53 министра одбране да спрече да неосуђени терористи направе војску

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА