Најновије

АНАЛИТИЧАРИ: Или је Косово нуклеарна сила па га се сви плаше и ћуте му, или је све фарса, а иза приштинских једностраних акција стоји Запад

Говорећи о таксама, аналитичар подсећа да запад у сукобу са, рецимо, Кином, уводи овој земљи санкције, галами, прети, а када Косово уради нешто што му се наводно не допада, све се сведе на поруке: “размотрите то”, “хајде укините”.

Косово (Фото: Јутјуб)

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић подсећа да запад у сукобу са, рецимо, Кином, уводи овој земљи санкције, галами, прети, а када Косово уради нешто што му се наводно не допада, све се сведе на поруке: “размотрите то”, “хајде укините”. Зато оцењује да је реч о фарси иза које стоји управо запад и који диктира Приштини једностране мере против Србије, као што су таксе од сто одсто на робу из централне Србије.

Говорећи о позивима Специјалног суда у Хагу, пред којим поједини бивши припадници ОВК треба да се пронађу већ следеће недеље како би били саслушани, политички аналитичар Драгомир Анђелковић подсећа да досад нико није процесуиран и оцењује да је сва прича о терећењу Албанаца за ратне злочине једна фарса.

- Запад се према Косову понаша као да је Косово веле сила! Убеђен сам да се наводна суђења своде на пуке прице, а ако неко буде и осуђен, то ће бити помоћник помоћника неког локалног команданта, али не и неко битан – каже Анђелковић.

Говорећи о таксама, аналитичар подсећа да запад у сукобу са, рецимо, Кином, уводи овој земљи санкције, галами, прети, а када Косово уради нешто што му се наводно не допада, све се сведе на поруке: “размотрите то”, “хајде укините”.

- Дакле, можемо да закључимо да је Косово нуклеарна сила од које се Америка боји, или да је све ово превара, а да се запад прави да покушава да дисцилинује Косово, а заправо стоји иза једностраних акција приштинских сепаратистичких власти. Вучић је тачно детектова проблем када је рекао да ми немамо проблем са албанским екстремизмом, већ са онима који стоје иза њега – каже Анђелковић за “Ново јутро”.

Народни посланик Александар Чотрић подсећа да је прошло 12 година од окончања ратних сукоба на простору КиМ, а да се тек сада приступа формирању суда који ће процесуирати злочинце.

- Питање је како прибавити доказе после толико времена и како обезбедити сведоцима да сведоче без страха од последица. И раније је било покушаја да се суди злочинцима, али су сведоци мистериозно нестајали – каже Чотрић за Пинк.

Оцењује да ће и данас бити тешко доказати кривицу, али је сам Специјални суд “мали али позитиван корак међународне заједнице у посматрању ситуације на Косову и Метохији.

Шта је узнемирило Сарајево и Загреб, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

И Албанци са Србима осудили таксе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА