Најновије

ОВАЈ РУСКИ АВИОН ЈЕ ОСЛОБОДИО СИРИЈУ: Летећа звер ледила је крв у жилама џихадиста и наставља да их сатире! (ВИДЕО)

Модерни модели ратног авиона, као што је Су-25СМ, били су ангажовани од стране руских ваздухопловних снага током главне фазе руских антитерористичких операција у Сирији.

Су-25 Грач (Фото: Јутјуб)

Су-25 Грач је једноседни, двомоторни ратни авион који је лансирао у славу “сухоје” у СССР-у. Његова улога јесте да учествује у операцијама блиске ваздушне подршке. Су-25СМ је надограђена верзија ратног авиона, која је осмишљена у оквиру руског напора да се 2000-тих година модернизује флота авиона Су-25. Су-25СМ је проширио борбене способности, повећавајући своју убојитост, смањујући терет за рад и одржавање.

Навигацијска прецизност ратног авиона је такође побољшана, а ефикасност оружја је повећана. Надоградња је повећала борбени терет на новим МБД3-У2Т-1 полицама за бомбе до 5.000 кг и проширила листу оружја укључујући ракете Р-73Е “ваздух-ваздух” - вођене ракете и С-13Т ракете. Су-25СМ3 је надограђена верзија Су-25 авиона. Ратни авион је добио напредну тактичку ЕВ групу "Витебск-25", нови шифровани комуникациони систем са дометом од 1000 км и ажуриране системе контроле навигације и наоружања и друга побољшања која су омогућила борбеном авиону да повећа своје оперативне способности.

Су-25 борбени авиони распоређени у Сирији одиграли су кључну улогу у сиријском сукобу, пружајући блиску ваздушну подршку антитерористичкој операцији провладиних снага широм земље. “Нешенел интерест” часопис за спољну политику чак је описао Су-25 као “појединачно најучинковитији руски авион који је распоређен у Сирији”.

Сиријска војска је спремна за офанзиву источно од Еуфрата. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа полетање и слетање руског авиона Су-25

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА