Најновије

ЗАГРМЕО ТОМА ФИЛА! Београдски адвокат жестоко одбрусио Албанцима: Не можете судити Србима!

Београдски адвокат Тома Фила изјавио је да је Хашки трибунал судио и Србима оптуженима за злочине на Косову и Метохији, тако да је немогуће за то тражити формирање међународног суда, који би био пандан суду за злочине терористичке ОВК.

Адвокат Тома Фила (Фото: Јутјуб)

Фила је то истакао коментаришући изјаву потпредседника приштинске владе Дардана Гашија, који је изјавио како ће преговарачки тим Приштине тражити формирање суда за ратне злочине које је на Косову и Метохији наводно починила Србија.

- Међународни суд, који је био основан за злочине почињене у СФРЈ (Хашки трибунал), проширио је своју надлежност на Косово од момента бомбардовања, до повлачења српске војске и полиције са Косова. За тај период су суђени многи, од тадашњег председника Србије Милана Милутиновића, до високих функционера војске и полиције - рекао је Фила.

Он је навео да су Албанци то што сада траже, већ добили у овим судским процесима, једино ако инсистирају да се суди и нижим функционерима који су тада били на власти, али напомиње да се за то не прави међународни суд. Фила међутим истиче да то не би могло да се деси у оквиру Специјализованог тужилаштва Косова.

- Оно је јасно намењено за злочине које су Албанци починили над Србима и другим неалбанцима. Харадинај је убио више Албанаца, него било ко од Срба који су за то били оптужени - објаснио је Фила.

"Спутњик" подсећа да је Гашијева изјава стигла упоредо са почетком рада Специјализованог тужилаштва Косова, који би требало да се бави злочинима које је терористичка ОВК починила у периоду од 1998. до 2000. године. Гаши је саопштио и да су се на састанку новоформираног тима Приштине са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини у Бриселу 8. јануара, међу питањима која нису била покренута раније, нашла и питања ратних злочина и несталих особа. Он је рекао да Србија има информације о томе ко је починио злочине и додао да ће нова приштинска преговарачка делегација сада ући дубље у ту тему, јер су “теме ратних злочина и несталих кључне за Косово”.

Прочитајте ОВДЕ поруку Путиновог Ноћног вука од које се тресу и Сарајево и Загреб!

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Емисија Интервју – гост Тома Фила

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА