Најновије

ТРАЖЕЊЕ ОПЦИЈА ЗА НАПАД НА ИРАН: Захтев Пентагону из Беле куће

Савет за националну безбедност Беле куће затражио је прошле јесени од Пентагона да изнесе опције напада на Иран, након што је у Багдаду, престоници Ирака, група екстремиста повезаних са Техераном минобацачима напала дипломатски кварт у којем се налази амбасада САД, објавио је амерички лист "Волстрит џурнал", преноси Ројтерс.

Америчка авијација (Фото: Pixabay)

Дневник, цитирајући неименоване актуелне и бивше америчке званичнике, наводи да је захтев Савета за националну безбедност, на чијем челу је Џон Болтон, изазвао дубоку забринутост званичника Министарства одбране САД и Стејт департмента.

Наводи се да је Пентагон поступио по захтеву, али да није познато да ли су опције напада на Иран изнете и Белој кући, нити да ли је амерички председник Доналд Трамп знао за ово.

Лист наводи да је одлука за тражење опција за напад на Иран изазвана инцидентом у септембру прошле године када су три минобацачке гранате пале на дипломатски кварт Багдада, при чему нико није повређен.

Ројтерс наводи да државни секретар САД Мајк Помпео није коментарисао ову вест када су га о њој упитали новинари, а да је портпаролка Стејт департмента одбила да пружи коментар, као и портпарол Пентагона.

Портпарол Савета за националну безбедност ипак је дао изјаву за "Волстрит џурнал".

"Ми настављамо са разматрањем статуса нашег особља након покушаја напада на нашу амбасаду у Багдаду и конзулат у Басри, и ми ћемо размотрити пун опсег опција како бисмо очували њихову безбедност и наше интереса", рекао је тај портпарол.

Каква будућност и непријатељства чекају Европу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САД против Ирана

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА