Најновије

СИРИЈА ОБЈАВИЛА ПОДАТКЕ: Процењена штета од последњег израелског бомбардовања

Израелска авијација оштетила је неколико авиона током бомбардовања аеродрома у Дамаску, што је довело до прекида њихове експлоатације, нема озбиљне штете на зградама аеродрома, рекао је сиријски министар транспорта Али Хамуд у понедељак на састанку с руском делегацијом.

Бомбардовање Дамаска (Фото: САНА)

Један сиријски војни извор раније је рекао да су израелски ратни авиони лансирали неколико ракета око Дамаска у суботу увече. Противваздушна одбрана Сирије оборила је већину ракета, једино је оштећено складиште на подручју међународног аеродрома сиријског главног града.

Званични Дамаск је још једном затражио од УН-а да предузме мере како би се спречили поновни напади Израела.

Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху изјавио је на састанку владе у недељу да су израелске ваздухопловне снаге недавно покренуле нападе против иранских циљева у Сирији.

"Гелери су оштетили крила неколико авиона. Као што знате, у њима се налазе резервоари за гориво, што је довело до престанка рада неколико авиона", рекао је министар.

"Данас нам стварно требају авиони. Онима који имамо сада, заиста су потребни резервни делови. Особље аеродрома упорно обнавља оштећену опрему", нагласио је он.

Министар је напоменуо да су одмах након бомбардовања представници Министарства за транспорт Сирије отишли ​​на локацију како би проценили штету.

"Погођена је зграда у којој је било неколико празних спаваћих соба, паркиралиште и улаз за аутомобиле. Али, нажалост, снажне експлозије изазвале су оштећења на суседним зградама, а посебно је оштећен хангар за поправку ваздухоплова. Она је била оштећена у једном од претходних бомбардовања и од тада није обновљена“, рекао је Али Хамуд.

Какве мине утерују страх у кости џихадистима, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напад на аеродром у Дамаску

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА