Најновије

ТРАМПОВА ШАМАРЧИНА ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: Одмах да сте укинули таксе или следе санкције

Савет за националну безбедност САД и Стејт департмент од владе лажне државе Косова захтевају да одмах укине стопостотно наметнуте таксе на производе из Србије или ће у супротном САД Приштини увести санције!

Илустрација (Фото: Правда)

Савет за националну безбедност САД и Стејт департмент донели су документ у осам тачака у којем се од Приштине захтева да одмах укине наметнуте таксе на производе из Србије.

- Тражимо да таксе одмах буду суспендоване - наводи се у документу и додаје да ће у супротном Приштина бити санкционисана ускраћивањем подршке Косовским безбедносним снагама.

Албански медији преносе да је писани документ већ достављен влади лажне државе и другим надлежним институцијама.

Указује се да подршка САД за Косово није неограничена.

- Косово тренутно са собом носи терет опасности да дијалог доживи неуспех - упозорава се у документу.

У документу се изражава "дубоко разочарање" јер Приштина није предузела ништа што би била позитивна рефлексија на писмо америчког председника Доналда Трампа упућеног Хашиму Тачију. Супротно томе су мере проширене и на друге производе.

- Успех и постизање споразума се не повезује са улогом Федерике Могерини и ЕУ. Успех споразума је стратешки интерес САД, дакле, неприхватљиво је за нас да се доводи у питање овај стратешки циљ неодговорним потезима косовских лидера - истиче се у документу. - У случају да споразум доживи неуспех терет одговорности и последице ће сносити само Косово и одговорни појединци за тај неуспех.

Кљан Косова наводи да им је потврђено да је упозорење приштинским властима послато на више релевантних адреса дипломатским путем.

Наводи се и да су мере Приштине донете без икаквих консултација са САД. САД су упозориле да Приштина својим "неодговорним понашањем озбиљно угрожава пријатељство са САД".

- Ако тарифе не буду суспендоване одмах САД ће суспендовати помоћ на пољу безбедности - став је Савета за националну безбедност САД и Стејт департмента.

Путин доводи сведока убиства гардиста! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Доналд Трамп о злочиначком бомбардовању Србије 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА