Најновије

САМОПРОГЛАШЕНО КОСОВО ИЗАШЛО НА МОРЕ: Добили Драч као своју луку (ВИДЕО)

Косовска царина од данас има своју испоставу у луци Драч у Албанији, што је, према речима албанског премијера Едија Раме, "први корак" ка стварању царинске уније Приштине и Тиране.

Драч (Илустрација: Правда/Јутјуб)

Албански премијер Еди Рама је изјавио да лука Драч неће бити само царина Албаније, већ и косовска царина, преносе приштински медији.

"Царина Косова овде у Драчу је први корак ка потпуној царинској унији две земље. Интеграција граница према шенгенском моделу. Шенгенски систем, што значи да ћемо имати контролу у једној тачки. То ће трајати неко време као процедура, јер ћемо у пролеће имати проточну границу", рекао је Рама на цремонији у луци Драч.

Рама каже да Албанија намерава да има сличне типове царинских система и са другим земљама.

"Желимо да се овај систем успостави са Македонијом и са Црном Гором. Велика Албанија је бајка непријатеља, не постоји 'велика Албанија', постоји албански народ", рекао је Рама.

Заменик косовског премијера Фатмир Љимај, који је уједно и национални координатор за спровођење договора две владе, изјавио је да је отварање тачке косовске царине у луци Драч, други најважнији пројекат после ауто-пута.

"Данас је важан тренутак продубљивања сарадње. Мислим да је ово други најважнији пројекат од проглашења независности, након изградње ауто-пута. Од четири одлуке које смо на седници две владе у Пећи донели, ово је друга који се спроводи. Прва је заједничка гранична тачка, а друга је ова. Од данас Косово има своју луку, као важан центар економског развоја", рекао је Љимај на истој свечаности у Драчу.

Како је помоћу лажи пре 20 година нападнута Србија, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА