Најновије

ЕРДОГАН: Дејтонски споразум обавезно ревидирати! Ево зашто!

"Дејтонски споразум обавезно треба ревидирати јер је постало јасно да у досадашњем периоду није успео да донесе решење за будућност Босне и Херцеговине."

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Сајт председника Турске)

То је поручио председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

"Дејтонски мировни споразум обавезно треба ревидирати. Врло је јасно да Дејтонски споразум у досадашњем периоду није донео решење за будућност Босне и Херцеговине", оценио је Ердоган на конференцији за новинаре после састанка у Анкари са хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић, јавља Анадолија. 

Турска агенција на сајту преноси да је, с тим у вези, Ердоган рекао да је потребно активно укључење УН у вези са БиХ и Дејтонским мировним споразумом, односно његовом ревизијом. 

Наводи се да је Ердоган, између осталог, говорио о избору Жељка Комшића за члана Председништва Босне и Херцеговине из реда хрватског народа, на изборима одржаним прошлог октобра, за шта Анадолија наводи да је тема због које је званични Загреб изразио незадовољство и пренео је чак и у Европски парламент. 

"Поштујемо изборну вољу грађана БиХ и желим да нагласим значај заједништва свих народа у овој земљи", поручио је Ердоган. 

Наводи се да је турски председник додао да народи у БиХ једни друге треба да гледају очима мира, као и да им његова земља у томе помаже. 

Анадолија наводи да је турски председник говорио и о трилатерали Турска-БиХ-Хрватска и казао како ће о овој трилатерали бити могуће детаљније говорити након што буде формирана власт у БиХ.

Прочитајте ОВДЕ на шта то српски десничари упозоравају Путина.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејтонски споразум...

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА