Најновије

Откривена дуго чувана тајна: Тадић бранио Путину да посети Звезду, а онда га је лидер Русије одувао одговором! (ВИДЕО)

Долазак председника Русије Владимира Путина у Србију вратио је филм осам година уназад, када је Путин, тадашњи премијер Русије обишао стадион Црвене звезде.

Путин на Маракани (Фото: Јутјуб)

Заменик градоначелника Београда, Горан Весић открио је како је Звезда тада извела невероватну финту и мимо државног руководства и Бориса Тадића довела лидера Русије.

- Када смо чули да Путин долази у марту у званичну посету Србији, почели смо да правимо планове Душан Мракић и ја, како да га доведемо у Звезду. Звезда је била под великим притиском тадашњег руководства државе и Бориса Тадића, љутио се због скандирања навијача, али и зашто је само Звезда добила паре од Гаспрома. Морали смо до Путина заобилазним путем, а не преко државе.

- Сетио сам се да је Путин био на неком бајкерском скупу "Ноћних вукова" у Севастопољу на Криму. Тамо је причао о Горану Јовановићу Фонзи из Ниша. Бајкеру који је изгубио ногу у рату и на мотору превалио пут од Ниша до крима. То је фасцинирало Путина који га је примио у посету. Замолили смо Фонзу да ми уговори састанак са вођом "Ноћних вукова" Александром Заладастановим Хирургом - објашњава Весић.

Сусрет се десио у Москви.

На састанак смо кренули Петар Шкундрич, Саша Савић, Душан Мракић Фонза и ја.. Хирург је позвао лично телефоном Путина и саопштио му нашу жељу да дође  да буде гост Звезде. Сат и по касније за столом је седео Димитрји Песков портпарол Кремља који је  рекао "Имам налог да се уговори посета Маракани" - рекао је Весић.

Он је додао да Тадић није желео да чује за то да Путин посети Звезду.

- Тада је Путин пресекао и рекао. "Добро, имам званичну посету Србији, а онда приватно време у Београду да посетим Храм Светог Саве и Маракану. То нико не може да ми забрани." Брзо је уговорена утакмица младих тимова Звезде и Зенита и када је народ чуо скупило се 35 - 40 хиљада навијача. Хтео је и Тадић да дође, тражио је посебну ложу, али му је саветовано да не долази да га не извижде, а Путину аплаудирају - објаснио је Весић.

Навијачи Звезде најбољи на свету. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА