Најновије

САД 2. фебруара почињу да иступају из споразума о ракетама средњег домета! Москва, наравно, не седи скрштених руку!

Сједињене Државе ће 2. фебруара започети процес иступања из Споразума о ликвидацији ракета средњег и малог домета који ће потрајати пола године – саопштила је Андреа Томпсон.

Руске ракете (Фото: Риа)

Она у Стејт департману одговара за контролу наоружања и међународну безбедност и заменика је државног секретара САД, а изјаву је дала у Бриселу и притом поново оптужила Русију да крши тај споразум.

Она је дан раније – у својству шефа америчке делегације – учествовала у Женеви у преговора о судбини споразума, а наспрам себе је имала Сергеја Рјабкова који је предводио руску делегацију.

Томпсон је нагласила да ће Вашингтон наставити консултације са Москвом поводом контроле и ограничавања наоружања, укључујући и стратешко офанзивно, али да је за САД проблем то што Русија не поштује споразум о ракетама средњег домета па се поставља питање може ли јој се генерално веровати.

Министар иностраних послова РФ – Сергеј Лавров – поводом неуспеха женевских преговора оценио је да су потврдили курс САД на уништавање инструмената стратешке стабилности.

Истовремено је изразио наду да САД  неће иступити и из споразума СТАРТ-3 о стратешком офанзивном наоружању.

Руска зазирања се не заснивају само на подацима њихове војне обавештајне службе и сателитске шпијунаже. Америчка новинска агенција Bloomberg пренела је признање Кеј Бејли Хачисон – сталне представнице САД  у НАТО – да Пентагон већ финансира рад на ракетама и радарима за борбу против ракета средњег и малог домета.

Москва, наравно, не седи скрштених руку.

Увелико модернизује своје бомбардере Ту-95МС и опремна их усавршеним крстарећим ракетама Х-101 (са класичном бојевом главом)  и Х-102 (са нуклеатном тактичком бојевом главом).      

Амерички специјализовани интернет-магазин Military Watch објавио је да су те ракете „војни уметнички производ“ и да имају домет од 3.000 до 5.000 километара.  А то значи да Ту-95МС њима могу из ваздушног простора Русије гађати и Америку и целу Европу.

Military Watch чак упозорава: „То је фактички глобални обухват!“

Модернизовани Ту-95 добили су сасвим нову авионуку пилотске кабине,, нови моћнои радар, систем за радиоелектронску борбу и „перспективни систем навигације`.

Прочитајте ОВДЕ како то Путин обнавља нуклеарни потенцијал Србије.

Извор: fakti. org
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански: Ракете су опет у моди

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА