Најновије

ЗАНИМЉИВИ ДЕТАЉИ ПОСЕТЕ ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: Путина чека шарпланинац, фонтана у бојама тробојке (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин стиже у четвртак у посету Београду, а долазак лидера привукао је велику пажњу јавности.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Овом приликом откривeни су неки од занимљивих детаља посете који у извесном делу одударају од протокола.

За Путина штене шарпланинца

Шеф српске државе Александар Вучић дароваће руском председнику Владимиру Путину оригиналан поклон, штене шарпланинца, потврђено је у Председништву.

Реч је о тромесечном мужјаку ове расе, која порекло води са Шар-планине. Име штенета у леглу је Паша, а тата му је Божа, међутим Вучић неће инсистирати да се пас тако зове већ ће оставити Путину да му да име какво жели. 

Према изворима из Председништва Србије, штене има педигре који води седам генерација уназад. Реч је о нашој најстаријој аутохтоној раси, а зна се да председник Путин управо такве расе воли. Вучић ће Путину поклонити и вредну икону.

Коцкице мозаика - старт друге фазе

Председници Путин и Вучић, заједно ће утиснути коцкицу мозика у малтер на зиду Храма Светог Саве. Овим гестом дубоке симболике и званично ће почети друга фаза радова на уређењу ентеријера заветне цркве српског народа.

Храм Светог Саве, како је планирано, добиће декорацију олтарске апсиде, која ће чинити целину са већ завршеним мозаиком поткуполног простора. Ове мозаичке сцене биће дело тима руских уметника које предводи академик Николај Мухин. У овој групи више је од стотину мозаичара, сликара, уметника и занатлија који дуже од године раде на осмишљавању декорације унутрашњости Храма.

Фонтана светли као тробојке

У част посете председника Путина, и један од нових симбола Београда, фонтана на Славији, биће осветљен у посебним бојама. Како је објаснио заменик градоначелника Београда Горан Весић, на фонтани ће се смењивати боје српске и руске заставе.

Прочитајте ОВДЕ шта кажу руски експерти о Путиновој посети Србији.

Извор: novosti. online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА