Најновије

ЛАЗАНСКИ: Веза Србије и Русије у крви и победи, а Путин иде сојим аутомобилом из једног битног разлога

- Ви кад гледате историјат II светског рата, немате ситуацију да су на нашој територији ратовали Британци, Французи, Американци и да су гинули за слободу овог простора, а совјетски војници су гинули - подсетио је Лазански.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић подсетио је да су Срби, уз Русе, дали највећи допринос антифашистичкој борби у источној Европи.

- Ми смо имали два антифашистичка покрета: равногорски и партизански. У оба су Срби доминирали и без обзира на сам врх партизанског покрета, борачка маса је била српска, Руси то знају и уважавају - рекао је Анђелковић. 

Мирослав Лазански је подсетио да смо само Срби (можда и Британци) нису имали своје војнике на Источном фронту. 

- То је та непосредна веза, војничка веза у крви и веза у победи - рекао је Лазански. 

Лазански је подсетио на војну везу Русије и Србије и пре Другог светског рата, а да смо после 1945. нову ЈНА организовали и устројили по руској доктрини.

- Имали смо руско наоружање и масовно смо га добијали до Резолуције Инфомбироа кад је престала војна сарадња. Почевши од 1950. године, када су Американци детектовали да тај наш разлаз са Москвом није фингирање, већ да је озбиљан, онда смо почели добијати америчку војну помоћ, пре свега у оклопној техници и авионима, да би, после доласка Хрушчова у Београд, поново почели са Русима да сарађујемо на војном плану, тако да смо америчке авионе "тандерџет" и "сејбр" заменили руским "миговима 21", добили смо и ракетне чамце руске производње, тенкове "Т-54", "Т-55", хеликоптере "Ми-8", совјетску ракетну технику, ракете "Са-2" - рекао је Лазански. 

Лазански је рекао да Путин иде својим аутомобилом, не зато што нема поверења у наша блиндирана возила, већ зато што му је у његовом возилу електронска комуникација са главним штабом руске армије.

Обистињује се највећа ноћна мора НАТО-а и анти-српски настројеног комшилука. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Европа клизи у рат

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА