Најновије

ОДМАЗДА: Коалиција предвођена САД бомбардује ИД у Сирији!

Међународна коалиција против Исламске државе предвођена САД извршила је ваздушни напад на положаје те терористичке групе у источној Сирији.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Сиријски активисти извештавају о интензивним ваздушним нападима у последњој области коју држи Исламска држава на истоку земље, где се територија под њиховом контролом знатно смањивала протеклих недеља, преноси АП. 

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) саопштила је данас да су ваздушни удари извршени на подручју од 15 квадратних километара под контролом ИД-а у источној провинцији Деир ез Зор, након што су курдски борци из Сиријске демократске снаге (СДФ) подржани од САД-а последњих недеља постигли велике успехе у борбама против терориста. 

Активисти из мониторинг групе Деир ез Зор 24 потврдили су да су у току интензивни ваздушни напади, додајући да их је изазвала контра-офанзива коју је извршила ИД током јаке магле на том подручју. 

Ови ваздушни напади уследили су дан пошто је у експлозији у сиријском граду Манбиџу погинуло 19 људи, међу којима четири војника САД , а одговорност за тај напад преузела је ИД, и неколико недеља пошто је председник САД Доналд Трамп објавио да је ИД поражена у Сирији и да ће повући све америчке снаге одатле.

Погледајте страховит напад забележен камером.

Прочитајте ОВДЕ какав су то велики преокрет направили Руси у Сирији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А шта се дешавало јуче на ратиштима Сирије?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА