Најновије

ГРАДИ СЕ НОВИ БЕОГРАД НА ВОДИ! Руси нам доносе инвестиције и за ову локацију

Са делегацијом Русије стижу и огромни пројекти који ће из фундамента изменити изглед града, након чега ће престоница Србије сигурно постати центар овог дела света.

Београд на води (Фото: Јутјуб)

Наиме, Руски инвестициони фонд Marera Propretis, иначе већ присутна у Србији, (у поседу има преко 55.000 квадрата пословног простора) заинтересована је за развој инвестиоцине могућности тј. изградњу тзв. "Новобеоградског Београда на води" у блоку 18.

Из Marerе Propretis потврдили су своју заинтересованост за развој овог пројекта, како би и Београд добио свој "City", налик на "NY City", "London City", "Singapore City", "Pariz City" тј. пословни део града са преко 350.000 м2 у коме би био смештен центар пословног збивања овог дела Европе.

Како се сазнаје од својих извора из града и републике, озбиљно се разматра да наведена инвестиоцина група за потребе града и државе, сагради објекте у којим би били смештени сви органи Владе Републике Србије, као и сви секретаријати и органи града Београда. На овај начин држава и град, без утрошка из буџета, добили би најмодерније и најфункционалине услове за рад, које немају ни светске метрополе. То би уједно био најоптималнији начин да држава добије најбоље услове за рад.

Наведена инвестициона група иначе на светском тржишту поседује милионе квадратих метара пословног простора и права је срећа да су Србију таргетирали као своје следеће велико стратешко тржиште. Иначе наведена група је реконструисала девастиране зграде у центру града каква је бивша зграда Југохемије у Ресавској, зграда Трудбеника преко пута Депоа на Булевару, зграда у Булевару 28 преко пута Цркве Светог Марка а у току је реконструкција и доградња зграде бивше фабрике Беко на Калемегдану.

Инвестициони планови Фонда за Србију су веома амбициозни са неколико трансакција које ће бити реализоване у првом кварталу ове године. Очекивано је да ће ова тема бити један од главних тема разговора два председника из домена страних улагања руских инвеститора у економију Србије.

"Украјина би ускоро могла да престане да буде држава". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА