Најновије

ЈЕЗИВИ ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА У КАЛИНОВИКУ! Суд БиХ потврдио оптужницу против опасног крволока! (ВИДЕО)

Суд БиХ потврдио је оптужницу против ратног команданта 4. Корпуса такозване Армије БиХ Рамиза Дрековића за ратни злочин против цивилног становништва српске националности на подручју Калиновика.

Муџахедини у Босни (Фото: Јутјуб)

У оптужници коју је подигло Тужилаштво БиХ, наведено је да је Дрековић за време рата у БиХ поступао супротно одредбама Женевских конвенција о заштити цивилних лица, преноси РТРС.

- Дрековић је оптужен да је у пролеће 1995. године издао директно, строго поверљиво наређење артиљеријским јединицама на ширем подручју општине Коњиц да изврше неселективно гранатирање Калиновика, насељеног становништвом српске националности - наводи се у оптужници.

Након гранатирања, у више наврата, током маја и јуна 1995. године, услед експлозија граната убијено је дете од 15 година, а теже и лакше рањено више деце и одраслих. Према наводима Тужилаштва БиХ, гранатирањем је проузроковано велико разарање имовине и објеката.

Суд БиХ пустио је Дрековића почетком децембра на слободу пошто је претходно био ухапшен због сумње да је починио ратни злочин над српским цивилима у Калиновику. Он је пуштен пошто је судија за претходно саслушање одбио предлог Тужилаштва БиХ за одређивањем једномесечног притвора.

Путин се срео са Шешељем у Храму Светог Саве. Погледајте ОВДЕ детаље њиховог сусрета.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте промотивни спот злочиначко-терористичке Армије БиХ. Поклич им је исти као и код џихадиста Исламске државе и Ал Каиде

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА