Најновије

НАКОН УБИСТВА ВОЈНИКА САД, ОДВЕДЕНО 40 ЏИХАДИСТА: Америчка војска повела исламисте ИД у непознатом правцу

Америчка војска одвела је у непознатом правцу око 40 бораца Исламске државе, након што су војници убили чуваре затвора на северозападу Авганистана, саопштио је портпарол талибана Забинулах Муџахид.

Исламисти (Фото: Јутјуб)

Руско Министарство спољних послова саопштило је да би специјалне јединице америчке војске могле бити умешане у напад на затвор, како би спречили да процуре информације о онима који спонзоришу тероризам. Новинска агенција авганистанске Владе "Бахтар" јавила је да је авганистанска војска ослободила 36 милитаната Исламске државе у покрајини Багдис.

Заменик председника покрајинског савета у Багдису Абдулах Афзали изјавио је за "Спутњик" да је милитанте ослободила "нека страна војска".

- Страна војска је пре три дана опколила подручје Панџбоза, где су талибани пре пет месеци заробили милитанте. Војници су убили око 20 или 30 талибана који су обезбеђивали затвор. Ослободили су 38 милитаната и одвели их у непознатом правцу - рекао је Афзали.

Он је нагласио да су мештани знали где се налазе затвореници и да је операција извршена ноћу, уз подршку са земље и из ваздуха.

Путин изнео најчвршћу позицију у вези са Косовом. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА