Најновије

ТУРЦИ ВРИШТЕ ОД БЕСА! Курде под хитно треба спречити! Овај град никако не сме пасти у руке... (ВИДЕО)

Курдске снаге би требало да буду спречене у намери да град Манбиџ на северу Сирије предају у руке Сиријске арапске војске (САА), изјавио је портпарол турског Министарства спољних послова.

Турски специјалци (Фото: Јутјуб)

- Курдским Јединицама народне заштите (ЈПГ) не би требало да се дозволи да пусте снаге режима сиријског председника Башара ал Асада да уђу у Манбиџ – рекао је Хами Аксој на конференцији за штампу.

Турски дипломата је такође упозорио да предстојеће повлачење америчких снага из североисточне Сирије не би требало да иде на руку ЈПГ-а и његовог политичког крила, Партије демократске уније (ПИД). Након објаве Беле куће о повлачењу у децембру прошле године, влада у Дамаску и ЈПГ наставили су разговоре о североисточној Сирији. Први резултат разговора био је споразум који је омогућио САА и руској војној полицији да успоставе неколико позиција југозападно од Манбиџа.

Аксојева изјава указује да Турска, као што се и очекивало, није задовољна недавним зближавањем између Дамаска и Курда. Упркос овом стриктном ставу, Анкара се вероватно неће усудити да предузме војне акције ако обе стране постигну споразум о Манбиџу. Прошле године, турски председник Реџеп Тајип Ердоган дао је неколико сличних предлога око града Тел Рифата у северном Алепу. Међутим, Турска је одустала јер су сиријски и руски војници били распоређени у граду на основу споразума са курдским снагама.

Кинеска армија окренула нуклеарне ракете према САД. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријска војска на југозападним деловима периферије града Манбиџа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА