Најновије

ВОЈСКЕ ДНР И ЛНР КРЕНУЛЕ У ПРИПРЕМУ ЗА РАТ: Да ли је стрпљење изгубљено?

Због честих напада и провокација украјинске армије, власти ДНР и ЛНР објавиле су да ће у републикама бити спроведене припремне војне вежбе.

НМ ДНР (Фото: РИА Новости)

Оне су искључиво одбрамбене природе и омогућавају снагама безбедности народних република да буду спремне за сваку провокацију украјинске стране.

„Божићно“ примирије објављено уочи Нове године, као и гласне изјаве о потпуној посвећености украјинске стране режиму прекида ватре, нису спречили оружане снаге Украјине да наставе са отварањем ватре на територију ДНР од првих сати након увођења режима прекида ватре.

Током 20 дана примирија, Украјина је отворила ватру на ДНР више од 100 пута, а 17 пута је користила тешко наоружање. Три цивила су, као резултат таквих провокативних напада, повређена ...

'’Узимајући у обзир природу акција Украјине, верујем да ће планиране вежбе Народне милиције ДНР, које су искључиво одбрамбене природе, бити кључ за јачање обране Републике и подизање морала наших бораца “, рекао је председник ДНР Денис Пушилин.

“Оружане снаге Украјине редовно крше божићно примирје, редовно отварајући ватру на територију ЛНР.

Очекујемо да ће се власти у Кијеву даље предомислити и зауставити своје покушаје решавања сукоба војним средствима ... Али морамо бити спремни, ако је потребно, да одбијемо агресију од стране Кијева.

У вези са тим, сматрамо логичним одржати планиране војне вежбе на нашој територији. Оне ће бити искључиво одбрамбене природе “, рекао је синоћ Леонид Пасечник, председник ЛНР.

Какво упозорење је Русија послала Америци, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Снимак реалне борбе у ЛНР

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА