Најновије

БЕОГРАД ВЕЧЕРАС ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ ВУЧИЋУ, АЛИ И ОПОЗИЦИЈИ: Први да абдицира, а други да се дозову памети! (ВИДЕО)

Осми по реду протестни скуп "1 од 5 милиона" одржан је вечерас у Београду. Нови протест је заказан за следећу суботу у 18 часова. Као и сваке суботе окупљање је почело испред Филозофског факултета у Београду. Протест је након шетње завршен испред Народног позоришта поздравом за све градове у Србији у којима су вечерас такође одржани протести.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

Окупљенима су се вечерас обратили глумци Бранислав Трифуновић и Никола Којо. Они су поручили да је једино циљ протеста одлазак Вучића са власти. Такође имали су поруку и за опозицију “Дозовите се памети и послушајте народ”.

Бранислав Трифуновић је поручио окупљенима да не наседају на спинове јер “нећемо бацати никаква јаја на РТС”. Он је истакао да је највећа част за ове грађанске протесте подршка 105 професора Филозофског факултета.

- Нисмо поданици, немамо вођу, 30 година нас називају плаћеницима. Ово мора бити последњи пут, јер нас у противном неће бити. Кад ово зло прође опорављаћемо се годинана - поручио је Трифуновић. Он је додао да хоћемо нормалне људе и договор, план да се зло не понови.

- Затражимо да опозиција представи план здраве јасне управе којој ће се политичари прилагодити. Хоћемо да нам напишете како да вас сменимо ако не будете ваљали. Потрудите се да заслужите наше поверење - истакао је Трифуновић.

Глумац Никола Којо поручио је Александру Вучићу да је ово крај. Како је додао обраћајући се председнику, овај народ је решио да ти каже да одеш. Решио је овај народ да ти не дозволи да упропастиш све.

- Позивамо те да абдицираш, самокрунисани, и имаћеш олакшавајуће околности. Силовао си и уценио комплетно становништво, силовао својим конференцијама за новинаре, вађењем деце из сметова, рушењем Савамале, падом хеликоптера, куповином Коперникуса и ова ноћ је прекратка да се поброје сва твоја недела - указао је Којо. Он је навео да је Вучић суспендовао право и правду и да је решио да буде и институција и право и правда.

- Заиграо си се Александре, заборавио си да си ти наш службеник и да те ми плаћамо. Ми хоћемо да нема гладних у 21. веку и не плаћамо те да будеш судија, новинар, адвокат, акушер, бабица, инспектор и селектор - навео је глумац.

Грађани су се окупили на платоу испред Филозофског факултета, одакле су кренули у шетњу улицама Васе Чарапића, Македонском, Светогорском, Таковском, Кнеза Милоша, Краља Милана, Теразијама до Народног позоришта. Грађани су се упутили ка згради РТС – на састанак али су затекли закључана врата. Колона грађана протезала се од Дома омладине до РТС-а.

Испред закључаних врата РТС -а Трифуновић је поручио: “Ово је наша кућа, престаните да лажете”. Испред зграде РТС -а прочитано је писмо професора Филозофског факултета који су подржали протест, у нади да ће “га чути неко са РТС-а”.

Након тога грађани су се упутили ка згради Председништва где су скандирали “Вучићу одлази”, а потом се упутили ка Студију Б где су скандирали “Барбара”.

За сада од политичара виђени су Бошко Обрадовић, Санда Рашковић Ивић и Борис Тадић.

Међу окупљеним грађанима могу се видети транспаренти: “Доста смо час гледали, пробуди се и устани Србијо”, “Причају нам да никад боље није било, а у пошти никад горе”, “Имамо само један захтев – оставка”, “Разбуди се, устани Србијо”.

Организатори протеста затражили су у петак да се са генералним директором Радио-телевизије Србије Драганом Бујошевићем и главним и одговорним уредником информативног програма РТС-а Ненадом Љ. Стефановићем састану вечерас у 19.30 у згради јавног сервиса, због чега је најављено дуже задржавање окупљених у Таковској улици испред зграде РТС-а.

Први протест против насиља под називом “Стоп крвавим кошуљама” одржан је у Крушевцу 30. новембра 2018. године, због напада на једног од лидера “Савеза за Србију” Борка Стефановића и још двојицу активиста у том граду. Од 8. децембра протести се организују сваке суботе у Београду. Протести се од скоро петком и суботом одржавају и у другим већим градовима у Србији. У четвртак увече одржани су скупови у Куршумлији и Трстенику.

Хашим Тачи затражио да “косовска влада” поштује савет САД и укине таксе! Погледајте ОВДЕ.

Извор: danas. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протест грађана “1 од 5 милиона” одржан је вечерас у Београду, али и у другим градовима у Србији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА