Најновије

ТАЧИ ЗАТРАЖИО: Косовска влада да поштује савет САД и укине таксе!

Тзв. Косовски председник Хашим Тачи затражио је данас од косовске владе да поштује савет САД у вези са недавно уведеним таксама на производе из централне Србије и Босне и Херцеговине. Он је рекао да амерички савети не треба да штете Косову, већ да га оснаже.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

- Актуелна дешавања и неке радње (приштинских) институција, америчка влада прати са забринутошћу. Ова ситуација је за жаљење. Зато је сада време да поштујемо америчке пријатељске савете који имају за циљ оснаживање државе Косово и мир у региону – написао је Тачи на Фејсбуку. Стејт Департмент је крајем прошле године тражио од косовског премијера Харадинаја да укине таксе.

Исти захтев је поновљен и косовским лидерима и амбасади у Приштини, и речено је да САД захтевају хитну суспензију такси, преноси "Газета Експрес".

- Сједињене Државе су позвале косовско руководство да трајно укине таксу на робу из Србије и Босне и Херцеговине. Као што смо рекли, не видимо никакву корист од ових мера. Снажно охрабрујемо обнављање фокусирања на суштинске циљеве Косова - европску будућност и нормализацију односа са Србијом - наведено је у одговору америчке амбасаде за "Коха диторе ".

- Наш историјски успех био би немогућ без помоћи САД и других западних савезника. Зато морамо бити захвални заувек. Пријатељство Косова са САД не престаје, али се америчка подршка не може сматрати безусловном ако направимо грешке које доводе у питање америчке интересе и вредности на Косову, у региону и Европи. Наше вредности и наша визија одговарају америчким - додао је Тачи.

Укидање такси одбацио је премијер Рамуш Харадинај, док је Тачи с друге стране рекао да Приштина не би требало да буде талац сујете било којег вође или популизма.

- Личне сујете било ког државног лидера не би требало да повреде наш амерички државни и стратешки интерес за Косово и шире. Популистичке акције не смеју ометати визију и стратешке одлуке Косова - додао је Тачи.

Дрецун: Независност Косова је без перспективе! Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејан Лучић открива: Хашим Тачи има везе са Владимиром Путином преко познанства са Беџетом Пацолијем.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА