Најновије

ФИЛМ КОЈИ СВЕ ОБЈАШЊАВА: Зашто су почели протести "Правда за Давида" у Бањалуци (ВИДЕО)

Више од девет месеци је прошло од кад је 21-годишњи студент из Бањалуке Давид Драгићевић убијен у том граду. Контрадикторне и касније ће се испоставити лажне информације које је дао МУП о смрти Драгићевића покренули су протест његове породице којем се придружио и велики број грађана Бањалуке.

Последњи снимак Давида Драгићевића (Фото: Јутјуб/Правда)

Крајем 2018. године дошло је до кулминације протеста, хапшења његових родитеља и оптужби власти Републике Српске да су спремали државни удар. Не улазећи у квалификације којима се власт у РС брани од незадовољства грађана, изгледа да сви заборављају прави разлог зашто су протести кренули а то је убиство једног младића и покушај заташкавања од стране полиције, што је и сама полиција на крају признала.

Полиција је на почетку тврдила да је Драгићевић самоубица, наркоман и лопов, али је касније одустала од тих тврдњи и признала грешку. Испоставило се да је и први обдукциони налаз био лажан. 

Последњег дана 2018. године објављен је документарни филм о убиству Давида Драгићевића и понашању полиције током истраге.

Поводом најновијих дешавања у Републици Српској сматрамо да опстанак Републике Српске не сме бити довоеден у питање, као што не сме бити дозвољено никоме да одговорност за своја кринимална дела избегавају скривајући се иза Републике Српске.

Овај филм детаљно објашњава зашто су протести започели:

Како САД воде рат против Срба сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА