Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Русија подржава Србију, али Путин презире Вучића! Не верује му јер... (ВИДЕО)

Председник Народне странке је, гостујући у емисији Центар портала Србин.инфо, истакао да је однос режима Александра Вучића према Русији лицемеран и неискрен, упркос подршци коју Москва пружа Београду.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

„Ова власт се потпуно сервилно односи према Западу. Зато Путин гаји лични презир према Вучићу, што је у више наврата показао начином на који је са њим пред камерама разговарао у Москви. Путин у Вучићу с пуним правом види све карактерне особине Мила Ђукановића и због тога му уопште не верује”, рекао је Јеремић.

Он је указао на утицај који међународни чиниоци традиционално имају приликом промена владајућих структура на Балкану.

„На овим просторима успостављање и промена власти се никада у историји нису догодили у потпуности изоловано од страног фактора. Комбинована снага унутрашњег и спољног притиска промениће и ову корумпирану власт“, констатовао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је једна од највећих лажи, коју председник Србије и његови сарадници пласирају о њему, та да је преместио питање Косова из Уједињених нација у Европску унију.

„Да је то истина, Русија не би и даље имала право вета по питању статуса Косова. Још од 1999. статус Косова је регулисан искључиво резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, како ће и остати све док званична Србија не одлучи супротно, на пример тако што потпише некакав споразум о ‘разграничењу’ са Албанцима”, казао је председник Народне странке и додао да је Вучић својом нестручношћу и бахатошћу себе довео у ситуацију да ће му у 2019. тражити да преда много више од онога што је планирао.

„Ако допустимо Вучићу да почини велеиздају тиме што ће потписати споразум који омогућује Косову чланство у УН, то неће бити последња ствар коју ће он бити спреман да преда зарад опстанка на власти. Након тога иде покушај развлашћивања Републике Српске у оквиру БиХ, па интеграција Србије у НАТО“, поручио је Јеремић.

Коментаришући протесте у Београду, он је навео да су у питању и грађански и национални протести.

„Протести су превазишли побуну политичке опозиције. Протестују сви којима је доста овакве власти. Људи су шетали и у Куршумлији, а верујем да ће ускоро демонстрације прерасти у свенародни покрет који ће однети зло које нас је снашло“.

Он је подсетио и на повезаност власти са организованим криминалом.

„У врху Министарства унутрашњих послова налазе се људи који су директни експоненти организованог криминала, на челу са државном секретарком Дијаном Хркаловић и њеном преторијанском гардом, која је повезана са најогрезлијим криминалцима у Србији“, рекао је Јеремић.

„Свака земља на свету има мањи или већи проблем са организованим криминалом, али ретко која криминалце има на највишим позицијама у држави. До скоро је у нашем региону таква била само Црна Гора, али данас тим путем галопира и Србија. Ако дозволимо да се оконча прилично поодмакао процес срастања државе са организованим криминалом, бојим се да ће власт постати несмењива без употребе силе“, закључио је Јеремић.

Србија не треба да дозволи да јој савезнике бирају Брисел и Вашингтон. Прочитајте ОВДЕ ко то каже.

Извор: Народна странка
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА