Најновије

ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ РАЗРАДИЛИ ТАКТИКУ: Овако планирају да уруше Специјални суд у Хагу

Руководство Удружења бивших припадника терористичке ОВК позвало је све бивше припаднике ОВК који се налазе на списку за саслушање пред Специјалним судом у Хагу да одбију позиве и сарадњу са специјалним тужиоцима.

ОВК (Фото: Јутјуб)

Председник Удружења Хисни Гуцати каже да ће Специјални суд, уколико "оптужени" одбију да сарађују, пропасти као и ранији судови УНМИК-а, Еулекса и Хашки трибунал.

"Верујем да ће и Специјални суд у Хагу пропасти, као и остали судови и да Суд за суђење припадницима ОВК неће успети да докаже било какву одговорност припадника ОВК", каже Гуцати.

Он је навео да оптужени припадници ОВК "имају искуства како да победе суд".

Позив на бојкот и ћутање пред тужиоцима ће бити праћен и другим мерама бивших припадника ОВК с циљем да се, како каже Гуцати, свету покаже да припадници ОВК "нису починили злочине".

Уз уверење да ће образ припадника ОВК бити очишћен по моделу у Хрватској, Гуцати позива бивше припаднике ОВК да ни по коју цену не сарађују са специјалним тужиоцима.

До сада су у Специјалном тужилаштву у Хагу саслушани Рустем Мустафа звани Реми, командант ОВК за регион Лаб - подручје Подујева, као и Сами Љуштаку, командант злогласног подручја Дреница.

Из Специјалног тужилаштва је најављено да ће 4. фебруара бити саслушан један од припадника ОВК. Његов идентитет није саопштен, али се незванично сазнаје да је у питању Сулејман Селими, командант Главног штаба ОВК који је после петнаестодневног лечења у болници у Истоку враћен на издржавање седмогодишње казне затвора у Дубраву код Истока.

После њега 17. фебруара биће саслушан Исмет Тара, командант ОВК за регион Ораховца и Велике Хоче.

Према информацијама Срне из Косовске полицијске службе, на списку путника у Хаг се налази 107 бивших припадника ОВК који се доводе у директну везу са злочинима над цивилним становништвом, посебно Србима и неалбанцима на Косову и Метохију и трговину органима у периоду од почетка 1998. до краја 2000. године.

О уништењу Санкт Петербурга прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ОВК камп у Албанији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА