Најновије

ТУРЦИ КРЕЋУ У ОФАНЗИВУ?! Огласио се главнокомандујући турских снага! Ево када почиње операција (ВИДЕО)

Турска ће покренути војну операцију у Сирији "када дође право време", изјавио је у недељу турски министар одбране Хулуси Акар.

Турска војска на граници са Сиријом (Фото: Јутјуб)

- Операције у Манбиџу и источно од Еуфрата ће почети када дође прави тренутак - рекао је Акар у Хатаију, на југу Турске, током обележавања прве годишњице почетка операције Турске у курдској области Африн, како наводи агенција “Анадолија”. Акар је рекао да Турска и даље припрема и ради на логистици за операцију.

- Садашња сиријска проблематична подручја су Манбиџ и источно од Еуфрата; наши планови, припреме и логистика су завршени – рекао је Акар.

Турски министар одбране закључио је да турске власти немају проблем са Курдима или Арапима у Сирији, додајући да су њихове једине мете Исламска држава и ПКК/ЈПГ.

- Немамо проблем са нашом курдском браћом или арапском браћом у Сирији и Ираку. Наши једини циљеви су терористи Исламске државе и ПКК/ЈПГ – додао је он.

Хути освојили велику област на југу Саудијске Арабије. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

10 земаља које би у случају напада на Турску ускочиле да помогну Анкари. Русија и Иран само уколико би Анкара дефинитивно одбацила НАТО и савезништво са САД.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА