Најновије

У ИНАТ ПУТИНУ: Ђукановић у служби великоалбанског државног концепта

На улицама Подгорице, уочи посете албанског председника Иљира Мете, први пут су заједно истакнуте заставе Албаније и Црне Горе, што јасно указује на то да је црногорски председник Мило Ђукановић пијун у рукама оних чији је интерес стварање велике Албаније на Балкану, саопштено је из Нова српске демократије.

Мило Ђукановић (Фото: Сајт председника ЦГ)

Портпарол НСД-а Марко Ковачевић истиче да опредељење Ђукановића, да дочека свог албанског колегу онако како није ниједног другог, представља одговор на сусрет лидера Демократског фронта (ДФ) са председником Русије Владимиром Путином у Београду.

"Заставе Србије и Русије на улицама Београда толико су засметале Ђукановићу да је решио да као одговор улице Подгорице украси удруженим заставама Албаније и Црне Горе. Ваљда је сада потпуно јасно да Мило Ђукановић није председник Црне Горе, већ најобичнији пијун у рукама оних чији је интерес стварање Велике Албаније на Балкану", каже Ковачевић.

Портпарол НСД-а поручује да грађани Црне Горе пред собом имају јасан избор између отворених граница са Србијом и Републиком Српском, које је предложио ДФ или отворену границу и интеграцију са Албанијом, што је најавио и албански премијер Еди Рама, а што Ђукановић спроводи.

"Овакав сервилни однос према Албанији, јасно показује да је Ђукановић изгубио компас и да режим нема прави одговор на то што се све више грађана ове земље враћа изворном идентитету и традицији Црне Горе", наводи Ковачевић.

Он истиче да чињеница да ДФ има сјајне односе са Београдом, Москвом и Бањалуком, ствара код Ђукановића потребу да у својим међународним односима направи пандан томе, па је избрао Албанију и њеног председника за тако нешто.

"Сада видимо да потреба за променом државних симбола истински постоји и да није случајно што постоје естетске сличности између застава Црне Горе и Албаније. Овим потезом Ђукановића озваничено је приклањање режима у Црној Гори великоалбанској државној политици", каже Ковачевић.

Он поручује да ће ДФ, чији је конституиент НСД, истрајавати на својој политици очувања традиционалне Црне Горе, добрих односа са Русијом и отворених граница са Србијом и Републиком Српском.

О ракетном нападу на Санкт Петербург прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

'’Ој Косово, Косово'’ одзвања Подгорицом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА