Најновије

НОВИ ПОСЛАНИЧКИ КЛУБ У СРПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ: Добили су три мандата

Републичка изборна комисија доделила три нова мандата у парламенту

Народна скупштина (Фото: Јутјуб)

Нови народни посланици са листе "Доста је било" постали су Немања Радојевић, политиколог из Крагујевца, Војин Биљић, адвокат, и Андријана Аврамов, дипломирани економиста, обоје из Београда. Њима је Републичка изборна комисија у уторак доделила мандате.

Тиме ће поново бити формиран клуб овог покрета, који се распао када су почетком новембра прошле године оставке поднели Душан Павловић, Јасмина Николић и Ратко Јанков. Они су ДЈБ напустили, јер су сматрали да је покрет предвођен Сашом Радуловићем променио идеологију и померио се превише удесно, као и због неслагања са страначком политиком према Косову.

Иначе, ДЈБ је након избора у Скупштини имао 16 посланика, али се протекле две године постепено осипао, углавном због сукоба са Радуловићем. У новембру су спали на два имена - Радуловића и садашњу председницу покрета Бранку Стаменковић.

Посланици који су их напуштали формирали су у Скупштини Србије клуб "Слободни посланици", затим и "Покрет центра", који је крајем прошле године уједињењем са Социјалдемократским савезом прерастао у Странку модерне Србије.

Како је Србија направила најбољи пиштољ на свету, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Народна скупштина – сведок историје

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА