Најновије

ЛАЖНЕ ОПТУЖБЕ ВАШИНГТОНА: Ево како без доказа дижу тензије

Одређене снаге у САД не желе да Москва докаже да су оптужбе из Вашингтона у вези са ракетом 9М729 погрешне, изјавио је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјапков.

Ракета 9М729 у систему ''Искандер'' (Фото: РИА Новости)

Сергеј Рјапков је то рекао на заједничком састанку министарстава спољних послова и министарства одбране о ракети 9М729, преноси Тас.

"Недавна дешавања показала су да одређене снаге у САД нису заинтересоване да нам пруже шансу да одбацимо њихове погрешне или измишљене податке кроз стручни дијалог, иако би то омогућило да се ово поглавље једном заувек затвори. Јасно је да је то питање створено и проширено да се не би лако уклонило са дневног реда", рекао је Рјапков.

Како је оценио, Русија има све разлоге да верује да САД тестирају технологије ракета краћег и средњег домета под маском испитивања противракетне одбране.

"Током дугог времена САД су јасно одбијале да наведу конкретан тип ракета у руском арсеналу, ограничавајући се наговештајима, позивајући се на неке загонетне обавештајне податке. Само пре око годину дана САД су саопштиле да се ради о ракети 9М729. Међутим, још увек нису објаснили на основу којих података су у Вашингтону закључили да је ова ракета тестирана на забрањени домет по Споразуму о ликвидацији ракета середњег и малог домета", рекао је Рјапков.

О насилном свргавању председника Венецуеле прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нова верзија ракте 9М729 на комплексу Искандер

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА