Најновије

АМЕРИЧКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАРИ ОПОМЊИУ: Не улазите у Венецуелу, тамо вас чекају руски СУ-30 и С-300

Усред тензија између Венецуеле и САД-а, појавиле су се анализе у вези са одбраном коју има јужноамеричка земља и како се може савладати.

С-300 (Фото: mil.ru)

Магазин Military Watch анализирао је ситуацију и уочио да Венецуела има напредну, војну опрему. Земља има последње верзије руског борбеног авиона Су-30 ,,МК2”, који поседује много модерније радио-електорнске системе, моћно оружје као и неупоредиво боље управљање.

Важно је напоментути да се САД нису никада суочиле са непријатељима који поседују Су-30 ,,МК2”, генерацију 4+ борбених авиона, који поседују значајне предности у односу на америчке базе ваздухопловних снага, које се састоје од Ф-15 ,,Еагле” и Ф-18Е ,,Супер Хорнет” борбених авиона.

Магазин је такође приметио да се све може променити увођењем високо модернизованог борбеног авиона Ф-15X, али САД треба да их прими тек после 2020. године.

Још једна потешкоћа са којом би се Американци сусрели јесте венецуелански противаздушни систем одбране, који укључује ,,Бук-М2” и ,,С-300ВМ” систем, од којих се оба сматрају најнапреднијим од релевантних класа, а САД се борила са неколико држава са таквим системом.

Према магазину, америчке летелице четврте генерације нису дизајниране за сукоб са напредним и модернизованим системима противаздушне одбране попут С-300.

Када се укомбинује четврта руска генерација борбених летелица и противаздушни систем одбране који Венецуела има, може се закључити да земља има ,,несавладиву баријеру” против америчких авионских флота.

Једина могућност за САД јесте коришћење флоте пете генерације борбених авиона, коју данас чине борбени авиони Ф-22. То би био једини начин да Америка покуша да пробије  венецуеланску одбрану, пошто Ф-35 неће бити у стању да се суочи са Су-30МК2 борбеним летелицама због проблема са радаром.

Додатно, САД могу користити своје крстареће ракете лансиране помоћу стратешких бомбардера Б-25. Међутим, амерички медији су уочили да руски одбрамбени систем може пресрести ове мисије. Ипак, њихове могућности су ограничене и са масовним нападом, неке од ових ракета могу пробити венецуеланску одбрану.

Венецуеланска слаба тачка била би одсуство утврђења у њеним ваздушним базама и противаздушним одбрамбеним системима, што може омогућити САД да покуша да допре до земље са  већом ефикасношћу, а то само уколико буде користила америчке борбене летелице четврте генерације.

Возило „Тајфун-ВДВ“ К4386 спремно за пријем у јединице ВДВ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА