Најновије

ЛИНТА ОДБРУСИО СДА: Они отворено крше Устав и Дејтонски споразум, нико нема права да српском народу одређује име његове државе!

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта сматра да СДА отворено крши Устав БиХ и Дејтон најавом да ће покренути правну процедуру пред Уставним судом БиХ ради преиспитивања имена Републике Српске.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Линта је рекао да је та "неразумна" најава СДА непријатељска и представља још један у низу доказа дугогодишње антисрпске политике највеће бошњачке странке у БиХ.
 
"СДА не може да се помири са чињеницом да је Република Српска вечна категорија коју је српски народ створио у одбрамбеном и праведном рату. Нико нема права да српском народу у Српској одређује име његове државе за коју је више од 30.000 српских бораца и цивила дало свој живот", навео је Линта.

Линта истиче да СДА живи дубоко заробљена у прошлости и није спремна да се суочи са истином да сноси велики део одговорности за рат у БиХ.

"Због тога СДА уз помоћ појединих западних центара моћи покушава у миру да оствари ратне циљеве Алије Изетбеговића о стварању унитарне, централистичке и исламске БиХ без или са што мање Срба", рекао је Линта. 

Један од важних корака у том правцу јесте да се поред отимања надлежности Републици Српској, оспоравања Дана Републике Српске, негира и њено име, казао је Линта.

Каже да Србија и српски народ никада неће пристати да се име Република Српска доводе у питање. 

"Република Српска је део Устава БиХ који је неодвојиви део Дејтонског споразума. Јасно је да СДА уз помоћ својих западних ментора и даље покушава да грубо крши Дејтонски споразум и тиме отворено ради против мира, стабилности и равноправног статуса три констутутивна народа Срба, Бошњака и Хрвата", закључио је Линта.

Прочитајте ОВДЕ каква је то Додикова контраофанзива на Федерацију.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Колинда у првом реду у Паризу, а усташе били највећи злочинци.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА