Најновије

ШИПТАРИ ПРОДАЈУ СРПСКИ ТЕЛЕКОМ - ТРЕЋИ ПУТ: Приштина би да опљачка нашу земљу, хоће ли странци учествовати у превари?!

Влада тзв. Косова је одлучила да започне припреме за приватизацију "Косово Телекома", са међународним компанијама које су већ заинтересоване за његову куповину, прености портал "Приштина Инсајт".

Илустрација (Фото: Правда)

Ово је трећи покушај владе у Приштини да приватизује српску компанију, након два претходна неуспела покушаја 2011. и 2013. године.

Косовски министар економије и развоја Валдрин Љука је, у објави на свом Фејсбук налогу, написао да је затражио од Европске банке за обнову и развој да буде укључена у процес приватизације "Косово Телекома", који би укључивао помоћ ЕБРД-а косовској влади у реструктурирању компаније како би побољшала своје перформансе.

"Свима сам јасно ставио до знања да је пре било какве одлуке о приватизацији приоритет побољшање перформанси и праксе у предузећу“, навео је Љука.

Додао је да његов захтев ЕБРД-у има за циљ да обезбеди техничку помоћ у фази реструктурирања и реорганизације тог предузећа, те да влада предвиђа приватизацију косовске телекомуникационе управе.

Према његовим речима, ЕБРД је позитивно одговорила и изразила спремност да пружи техничку помоћ у фази реструктурирања, путем зајма до 25 милиона евра израдом нацрта документа о корацима које косовске власти треба да предузму да дође до приватизације те компаније.

Портал "Приштина инсајт" даље наводи да су четири међународне компаније заинтересоване за куповину "Косово Телекома" и да су поднеле захтев Министарству за економски развој за приватизацију тог предузећа.

"Компаније као што су А1 Телеком Аустрија, Оранџ, Роквеј капитал из групе ПФФ и "Артиљери уан" исказале су интерес за приватизацију ''Косово Телекома", саопштено је из косовоског Министарства за економски развој, наводи се у тексту.

Нуклеарне ракете из Пољске и Румуније стижу у Москву за само неколико минута-Русија спрема одмазду! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Платили смо високу цену због такси, нико нам то неће надокнадити

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА