Најновије

ВУЧИЋ ИЗ ДАВОСА: Надам се, али сам резервисан према сигналима о укидању такси

Председник Србије Александар Вучић рекао је новинарима да су многи званичници у Давосу, на различитим форумима, осудили најаву покушаја укидања имена Републике Српске. Вучић je исказао резерву према сигналима из Приштине о могућем укидању такси од сто одсто на производе из централне Србије.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић је рекао да се изненадио што су многи званичници осудили најаву покушаја укидања имена РС.

"То се први пут дешава, тако да што се таквих порука тиче, нисам незадовољан", рекао је Вучић новинарима.

Вучић je исказао резерву према сигналима из Приштине о могућем укидању такси од сто одсто на производе из централне Србије.

"Не верујем да ће лако да укидају таксе, али се надам да хоће", рекао је Вучић и додао да је притисак из међународне заједнице у том правцу све већи.

Председник подсећа да је Приштина много пута до сада показала да се не држи договора, као и да га је искуство научило да се албанским званичницима не може веровати.

"Седите у петак и нешто се договорите, у понедељак се догоди нешто сасвим супротно. У петак смо седели са приштинском делегацијом, а у понедељак су хапсили Марка Ђурића. Онда се питате коме можете да верујете", рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву Хашима Тачија да млађим генерацијама дугује споразум са Србијом, Вучић је рекао да приштински званичници имају лепе поруке пред светом, а да у Приштини имају сасвим другачију причу.

"То су њихове игре. Сви ми дугујемо млађим генерацијама које долазе мир и рат нас никуда неће одвести, али треба то да каже и свом страначком колеги Кадрију Весељију", рекао је Вучић и истакао да се Београд залаже за мир и за наставак разговора.

"Србија представљена на најбољи начин"

Председник Вучић је изјавио да је на свечаној вечери у Давосу, којој је присуствовао, Србија представљена на најбољи начин, посебно захваљујући аустријском канцелару Себастијану Курцу, који је предочио конструктивну политику Србије у регионалним оквирима и економске реформе.

"И неки људи из Израела су то чинили на најбољи могући начин и ја сам им на томе захвалан", додао је.

Вучић је рекао да је вечеру за најмоћније људе планете, председнике влада, држава, принчеве, људе који креирају и спроводе политике у свету приредио председник Светског економског форума Берге Бренде.

"Био је то један од најважнијих састанака са најважнијим људима са којима сам икада био", рекао је Вучић новинарима, говорећи о значају неформалне, а ефиксане дипломатије какву представља догађај тог типа.

"Не знам чиме смо ми заслужили учешће. Веома интересантна вечера, на којој смо много тога могли да научимо, да видимо којим путем се свет креће и да представимо Србију на најбољи начин", рекао је Вучић.

Председник је истакао да је посебно срећан што је Србија "на таквом нивоу била представљена пред људима који учествују у обликовању света".

Било је, каже, напорно, али је задовољан, а чује, каже, да има важних вести у земљи, или да "може да их буде, тако да треба да се враћамо и да решавамо проблеме у земљи".

Србија се наоружава до зуба! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг, РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Приштина ће повући таксе, али смо платили високу цену

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА