Најновије

МАДУРО КИПТИ ОД БЕСА! Венецуелански војни аташе у Вашингтону урадио нешто најгоре! Шта ће сада бити?!

Венецуелански аташе за одбрану у Вашингтону рекао је да је признао лидера опозиције Хуана Гуаида Маркеза за привременог председника, и прекинуо је односе са Мадуровом владом.

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Пуковник Хосе Луис Силва, војни аташе венецуеланске амбасаде у Вашингтону, изјавио је у суботу за амерички дневник “Ел Нуево Хералд” да више не признају Николаса Мадура за председника Венецуеле.

- Као венецуелански војни аташе у САД, не препознајем господина Николаса Мадура за председника Венецуеле. Моја порука свим припадницима оружаних снага, свима који носе оружје, је да их молимо да не пуцају у народ, а ми смо дали довољно подршке влади која је издала најосновније принципе и продала се другим земљама - рекао је Силва.

Аташе је такође позвао остале припаднике оружаних снага да признају Гуаида за легитимног председника земље. Ситуација у Венецуели ескалирала је у уторак, када је Народна скупштина под контролом опозиције изјавила да је Мадуро узурпирао власт. Гуаидо се прогласио привременим председником наредног дана.

Сједињене Државе, заједно са шачицом других држава, признале су Гуаида, након чега је Мадуро назвао опозиционог лидера америчком марионетом и оптужио САД за организирање државног удара у Венецуели. Председник Венецуеле такође је прекинуо дипломатске односе са Вашингтоном и дао дипломатама САД 72 сата да напусте земљу.

Николас Мадуро опасно одбрусио Федерики Могерини и земљама чланицама ЕУ. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Настављају се сукоби на улицама главног града Венцуеле

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА