Најновије

ПРОТЕСТ ЗА СПАС СРПСКИХ ПОТОКА И РЕКА! Против изградње малих хидроелектрана! У Београду 27. јануара! (ВИДЕО)

Борба за реке и воду, здравље и безбедност, са обронака наших планина сели се у Београд, на Студентски трг, 27. јануара, где је за 13 сати заказан протест против изградње малих хидроелектрана, саопштила је иницијатива Одбранимо реке Старе планине.

Изградња мини-хидроелектрана (Фото: Јутјуб)

Иницијатива позива Београђане да покажу солидарност са групом “Одбранимо реке Старе планине” које скуп организује, али и са учесницима из Сирогојна, Кокиног брода, са Златибора, Гледићких планина, Ресавског краја, Књажевца, Нишавског округа, Рашке, Ваљева, Краљева или Камене горе.

У тим регионима, али и на другим местима на више од 850 локација, реке су у опасности од цеви и бетона, а живот како птица, риба и животиња, тако и људи, угрожен је зарад профита мале групе људи блиских властима, упозорава се у саопштењу. Како је најављено, на протесту ће бити и представници 9 локалних група окупљених око Грађанског фронта, из исто толико градова Србије и заједно ће поручити да неће допустити екоцид над рекама и водама Србије.

Подршку су најавили “Не давимо Београд”, “Удружени покрет слободних станара” из Ниша, “Локални фронт” из Краљева, “Само јако” из Младеновца, “Локална алтернатива” из Врбаса, “Само локално” из Бечеја, “Наш град - Наша ствар” из Зрењанина, “Слободно Панчево”, “Локални фронт” из Ваљева и “Биро за друштвена истраживања БИРОДИ”, додаје се у саопштењу.

Протести “1 од 5 милиона” одржани у Београду и градовима широм Србије. Погледајте ОВДЕ.

Извор: FoNet, danas. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дебата на тему за и против малих хидроелектрана у емисији “Да можда не”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА