Најновије

ДА ЛИ ЋЕ ЈОРДАН ОКУПИРАТИ СИРИЈСКИ АЛ-ТАНФ?! Каква је судбина ове области кад Американци напусте Сирију?! (МАПА/ВИДЕО)

"Јордан неће преузети нити надгледати америчку војну базу у сиријској области Ал-Танф, која се налази на граници Сирије и Јордана, након што Вашингтон повуче своје трупе из Сирије, јер се објекат налази ван Јордана", рекао је јордански министар спољних послова Ајман Сафади.

Јордански краљ Абдулах II (Фото: Јутјуб)

- Ал-Танф је подручје унутар Сирије - одговорио је Сафади на питање да ли је могуће да ће база бити предата Јордану након повлачења америчких војника.

Министар спољних послова Јордана нагласио је да се Аман нада да ће три земље уместо тога одржати трилатералне разговоре како би предузеле потребне мере како би успоставиле безбедност у том подручју.

- Јордан ће заштитити своје границе, али неће прећи на територију Сирије. Надамо се да ћемо опет имати трилатерални разговор на ком ћемо договорити аранжмане који ће донети безбедност на другој страни границе - додао је министар спољних послова.

На питање да ли ће Јордан бити позван да надгледа војну базу након што америчке трупе оду, Сафади је рекао кратко - "не".

- Ал-Танф је с друге стране границе. Као што сам рекао, Јордан неће прећи своју границу. Ми ћемо предузети све мере како бисмо заштитили нашу земљу. Уклонићемо сваку претњу нашој безбедности. Међутим, на другој страни границе након повлачења мораће се договорити са свим странама нови аранжмани и они морају допринети безбедности и том подручју - рекао је јордански министар спољних послова.

На помолу је нови рат на Блиском истоку. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јордански краљ Абдулах Други у акцији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА