Најновије

ВЕНЕЦУЕЛА ПОКУШАВА ДА ОБУЗДА АГРЕСИВНОСТ САД! Шеф дипломатије Венецуеле има план за решавање кризе!

Венецуелански министар спољних послова Хорге Ареаза изјавио је за РТ да Каракас настоји да обузда Сједињене Државе као силу која покреће мултинационалне напоре за рушење владе у земљи.

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)

- Ово је стварност, ми заправо водимо дијалог, наши тимови ће ускоро одржати састанак. Наставићемо да одржавамо контакте - рекао је Ареаза на конференцији за новинаре.

Високи званичник је даље нагласио да ће се државе чланице Карипске заједнице (КАРИКОМ) у понедељак састати са генералним секретаром УН Антониом Гутересом како би позвале на дијалог у Венецуели. Председник Народне скупштине Венецуеле под вођством опозиције, Хуан Гуаидо, у среду се прогласио за привременог шефа државе усред текућих антивладиних протеста.

Сједињене Државе, заједно са неколико регионалних и европских земаља, признале су за новог председника земље, лидера опозиције Хуана Гуаида. Мадуро је прошле седмице објавио своју одлуку о прекиду дипломатских односа са Сједињеним Државама и наредио њиховим дипломатима да напусте Венецуелу. 

Српска десница подржала Николаса Мадура. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Савет безбедности Уједињених нација заседао је поводом кризе у Венецуели. САД и њени савезници са Запада и у Латинској Америци подржали су Хуана Гуаида за новог самопрокламованог председника Венецуеле, док Русија, Кина, Иран, Индија, Турска, Палестина, Сирија, Северна Кореја подржавају Николаса Мадура.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА